Annapurna

'258347' door gorke '258347' door gorke

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Annapurna

gorke

Centraal Nepal wordt gedomineerd door het Annapurna gebergte en het dorp Pokhara. Er zijn 3 grote trekking routes in Centraal Nepal: naar Jomsom, naar Annapurna Sanctuary en een circuit van de Annapurna gebergte (Himal) zelf. Pokhara is ook een goede vertrekplaats voor korte treks van 1 tot 4 dagen, inclusief de "Royal" trekking. Mustang is geografisch ook een deel van de Annapurna regio. Ongeveer 2/3 van de trekkers in Nepal bezoekt de Annapurna regio. Het gebied is makkelijk bereikbaar, er zijn genoeg hotels in de heuvels en de trekkingen hier laten een goed beeld zien van zowel hoge bergen als laagland dorpjes.

'218578' door ejfovermaat '218578' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Lonely tree

ejfovermaat

SCAN>>> deze boom viel op tussen al het groen van de landbouwveldjes.De foto is gemaakt in het Upper Mustang gebied in het noorden van Nepal. De lijjnen in deze foto vind ik zelf erg mooi.Zoals de veldjes en het opgestapelde hout op de daken van de vierkante huizen.Een fraai uitzicht voordat de afdaling naar dit dorpje begon.

'173371' door marlies84 '173371' door marlies84

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Meisje in Ghandruk

marlies84

Dit meisje was verbaasd om alle aandacht, maar was nog te klein om het te begrijpen. Ze zat samen met haar familie voor het huis, in Ghandruk

'548954' door sgtravel '548954' door sgtravel

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Wandelen naar...Annap

sgtravel

Afgelopen kerst een mooie wandeltocht gemaakt naar het basiskamp van Annapurna I, met haar 8091 meter op plek 10 van hoogste bergen ter wereld. Tijdens deze tocht loop je vanaf Naya pool (1½ uur van Pokhara) in 4 dagen naar het basiskamp van deze berg op 4100 meter. De terugweg is grotendeel het zelfde maar je kunt aan het eind via Jhinu terug lopen en bij komen in de lokale warmwaterbron. Mocht je meerdere dagen de tijd hebben kun je het uitzichtpunt Poon Hill aan de wandeling toevoegen waardoor je totaal 10 dagen onderweg bent en kunt genieten van nog meer schitterende uitzichten. Vooral eind december/ begin januari is het op deze trektocht erg rustig( in verhouding tot oktober) en loop je grote gedeeltes alleen, overdag is het nog steeds 10 tot 20 graden en heb je grotendeels kristal helder weer. Deze foto is genomen nabij Machapuchare basecamp, met m'n mobieltje !!!

'187690' door gorke '187690' door gorke

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Sfeertje

gorke

Centraal Nepal wordt gedomineerd door het Annapurna gebergte en het dorp Pokhara. Er zijn 3 grote trekking routes in Centraal Nepal: naar Jomsom, naar Annapurna Sanctuary en een circuit van de Annapurna gebergte (Himal) zelf. Pokhara is ook een goede vertrekplaats voor korte treks van 1 tot 4 dagen, inclusief de "Royal" trekking. Mustang is geografisch ook een deel van de Annapurna regio. Ongeveer 2/3 van de trekkers in Nepal bezoekt de Annapurna regio. Het gebied is makkelijk bereikbaar, er zijn genoeg hotels in de heuvels en de trekkingen hier laten een goed beeld zien van zowel hoge bergen als laagland dorpjes

'204157' door ejfovermaat '204157' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Nepali kind

ejfovermaat

SCAN>>> Deze foto is gemaakt in het dorp Lo Mantang in het Upper Mustang gebied. Op de achtergrond zie je nog vaag de vormen van een chorten.Dit jongetje staat er bij als een volleerd fotomodel en kijkt me fraai in de lens. Fotograferen in dit gebied is absoluut geen probleem. Iedereen wil graag op de foto. Is nog uit het analoge tijdperk, maar met een digitale camera zal het helemaal feest zijn als ze zichzelf terug kunnen zien op het LCD-schermpje.

'261638' door Jan-Petra '261638' door Jan-Petra

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Wapperende...gebedsvl

Jan-Petra

Gebedsvlaggen wapperen in de wind met het Annapurna gebergte op de achtergrond. Dit was een van de vele prachtige uitzichten tijdens onze 5-daagse trekking nabij het Annapurna gebergte.

'485631' door robp '485631' door robp

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Boekweit oogsten

robp

Boekweit is een heel belangrijk gewas in Mustang. Er zijn 2 kwaliteiten, een voor de mens en een voor de dieren. Voor de mens moet de boekweit na de oogst worden schoongemaakt. Dat wil zeggen zand stof en kiezeltjes moeten worden verwijderd. Het fijne spul kan tijdens het wannen door de wind worden weggeblazen, de steentjes moeten er met de hand worden uitgehaald. En dat is nog een heel werk. De meeste mensen vinden het goed dat je ze op de foto zet met hun werk.

'194092' door ejfovermaat '194092' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Echt Tibetaans

ejfovermaat

SCAN>>> foto genomen tijdens de Manaslu trekking. Deze oude vrouw kwam 'savonds langs ons kamp om alles eens te inspecteren, onderwijl wel driftig haar gebedsmolen laten draaien. Ze is typisch Tibetaans gekleed; grove wollen jurken [van origiene zwart en donker paars] met daar overheen een fleurig gestreept schort. Alles is van wol, eveneens haar handgemaakte wollen laarsen. Tibetanen dragen vaak kettingen om hun nek van rode bergkoralen en azuur blauwe stenen.

'265531' door dannyhajos '265531' door dannyhajos

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Oude vrouw met haar..

dannyhajos

De oude vrouw op de foto zat heerlijk te genieten van haar sigaretje toen wij langs kwamen. De kip zat er waarschijnlijk om haar lekker warm te houden.

'552805' door sgtravel '552805' door sgtravel

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Zonsopkomst Annapurna

sgtravel

Ik had al wat geschreven over de schitterende zonsopkomst bij het Annapurna basiskamp, bij deze een foto. Op dit punt sta je aan de rand van de Annapurna I gletsjer die 30 meter lager ligt. Je moet dus goed opletten waar je loopt terwijl je foto's aan het maken bent, zeker met zonsopkomst als het nog donker is!!! De berg op de foto is Annapurna south (7219m) waarvan de top helemaal in vuur en vlam staat!!

'535644' door reysigers '535644' door reysigers

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Op hoogte

reysigers

We genieten hier van de zonsopkomst in Ghalegaun na een overnachting. In dit klein plaatje veel homestays, een museum, een gompa en een tempel. Je kan er vanuit Besishahar met een jeep naar dit homestay plaatsje.. Het ligt op 2070 mtr hoogte en best frisjes s'nachts. Je hebt er wel een permit voor nodig. Ongeveer 40 euro. Vanuit Ghalegaun volgde we een trail terug naar Besishahar en liepen ongeveer 1500 mtr naar een rivier, daar nog een half uurtje met de jeep naar Besishahar.

'269266' door Jan-Petra '269266' door Jan-Petra

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Trots

Jan-Petra

Dit mooie trotse meisje liepen we tegen het lijf in het dorpje Ghandruk tijdens onze trekking nabij de Annapurna. In dit dorp wonen voornamelijk Gurungs, een van de vele etnische bevolkingsgroepen van Nepal.

'181584' door movos '181584' door movos

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

OCHTEND

movos

De uitzichten tijdens een trekking in het Annapurna-massief zijn ronduit overweldigend. In de vroege ochtend wordt je beloond met een weids en ongehinderd zicht op de hoge indrukwekkende pieken van de Himalaya.

'172107' door MirandaNoomen '172107' door MirandaNoomen

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Ochtendglorie

MirandaNoomen

(svp even openen) Vanaf Poon Hill heb je een prachtig uitzicht op de witte toppen van de Annapurna's, maar de andere (lagere) zijde is ook zeker de moeite waard

'484797' door robp '484797' door robp

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

De wolken ontwaken

robp

Om in Samar van de zonsopkomst te genieten, moesten we vroeg op, 5 uur. Het was een kwartiertje lopen naar een klein topje vlakbij het dorp. De uitzichten het dal in richting Annapurna waren heel mooi, maar op deze foto staan de bergen direct achter onze tent. De zon probeert net de wolkensluiers te doen ontwaken, die nog tussen de bergen liggen te sluimeren.

'324780' door Jan-Petra '324780' door Jan-Petra

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Die blik

Jan-Petra

Dit prachtige ietwat verlegen meisje kwamen we tegen in het dorpje Ghandruk tijdens een 5-daagse trekking rondom het Annapurna gebergte. Het is heerlijk om door het dorpje te slenteren en het dagelijkse leven van de mensen daar te aanschouwen.

'450574' door reysigers '450574' door reysigers

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Sneeuwval.

reysigers

Ik moet deze dagen vaak denken aan de mensen die hier omgekomen zijn door heftige sneeuwval. Ik heb deze route (Annapurna Curcuit) zelf ook gelopen twee jaar geleden. Ook toen lag er op veel plaatsen meer dan een meter sneeuw en was het een zware tocht. Deze foto is overigs niet gemaakt op deze route maar in Langtang district.

'172637' door Graaf '172637' door Graaf

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Annapurna

Graaf

De toppen van het Annapurnagebergte.

'185168' door ejfovermaat '185168' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Klein geitje

ejfovermaat

SCAN>>Deze jonge dame liep samen met haar geitje op de arm. Wij waren onderweg naar Jomson om van daar uit te beginnen naar een trekking naar Lo Mantang in het Mustang gebied. Foto gemaakt in 1992.Upper Mustang is een restricted area, per jaar worden er maar een bepaald aantal toeristen toegelaten in dit gebied. Nog erg authentiek en kan het van harte aanbevelen aan degenen die kunnen afzien en weinig eisen stellen aan comfort /hygiene.Was alsof je terug was in de Middeleeuwen :-]

'252575' door Jan-Petra '252575' door Jan-Petra

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Verlegen...

Jan-Petra

Tijdens onze trekking nabij de Annapurna genoten we van een lekker kopje melkthee in een van de theehuizen. En daar stond plotseling dit meisje. Vanachter een paal stond ze ons op een veilig afstandje aan te staren, Verlegen en nieuwsgierig

'357378' door reysigers '357378' door reysigers

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Sarangkot

reysigers

Sarangkot is een berg vlak bij Pokhara en is 1591 meter hoog. Voor dat we de top bereiken eerst een hapje eten op het dak van een restaurant aldaar, het is bewolkt maar zo af en toe laat het zonnetje zich ook zien en dat geeft dit resultaat.

'530372' door reysigers '530372' door reysigers

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

En zo werd ik wakker

reysigers

Ghale Gaon is een verzamelnaam voor prachtig dorpen, in de heuvels van de Annapurna en bewoond door de Gurung stammen, een inheems deel van de Nepalese bevolking. Vanaf de verschillende dorpen is er prachtig uitzicht op onder andere Buddha Himal, Himalchuli en Manasalu (8.156m). We wandelen door dichte bossen, langs hoge watervallen en door kleurrijke natuurlandschappen. Deze trekking is zeer geschikt voor avontuurlijk ingestelde families met interesse in nog ongerepte, authentiek cultuur. In een van deze huisjes heb ik de nacht doorgebracht. En dan wordt je zo wakker. Je hebt hier wel een permit voor nodig.

'553323' door karinm '553323' door karinm

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Desolaat

karinm

Tussen Kagbeni en Jomsom ligt dit dorp, in het ontzettend overweldigende landschap van de Kali Gandaki vallei. Je ziet dit landschap nadat je de hoogste pas, de Thorung La, bent overgegaan. De Kali Gandaki vallei is heel ruig en laat een ander landschap zien dan dat vòòr de pas. Het hoogste punt op deze wandeltocht is 5416m, en het is prachtig om daar op de pas de nog hogere bergen van het Annapurna massief om je heen te zien. Trek voor het Annapurna Circuit genoeg tijd uit als het kan; het is goed om te wennen aan de hoogte en het is erg leuk om een paar keer een dag langer te blijven in een van de dorpjes, of eens een rustig wandeldagje van 2-3 uurtjes te hebben.