Annapurna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Annapurna image

De opkomst van het licht van de dag....

Annapurna
Nepal
EstherV

De opkomst van het licht van de dag....


Dag 3 van de trekking.. half 5 in de ochtend.. buiten is het nog donker en koud..
Maar eenmaal op weg was de kou gauw vergeten, de ervaring van het moment nam het over: we wandelen omhoog op weg naar Poon Hill! Wat een ontzettend bijzondere ervaring.. In een lange stroom achter elkaar lopen we het pad op, met een zaklamp voor wat licht, boven ons geven verder alleen de sterren licht..
Voor ons, als een grote donkere schaduw, ligt de berg en het pad omhoog. En om de zonsopkomst te willen zien moeten we toch echt omhoog dus dan zit er niets anders op dan door te stappen.. We zijn zo'n 500 meter gestegen en dat in 45 minuten tijd. En dat was best wel even bikkelen naar boven…

Maar net als met de kou was ook de zwaarte van het wandelen gauw vergeten toen ik boven kwam bij Poon Hill... Boven mij was de lucht blauw/grijs en in de verte (al leek het heel dichtbij..) de Annapurna.. reusachtige donkere bergen met witte toppen met daaronder in het dal laaghangende bewolking en flarden mist.. Toen ik me omdraaide nog meer donkere bergen, maar daarboven kleurde de horizon oranje, als teken dat het donker snel zou plaatsmaken voor het licht van de dag...
De kleuren van de omgeving veranderden steeds weer; de lucht werd steeds blauwer, de bergen steeds witter en de horizon roder.. tot uiteindelijk de zon boven de bergen uitkwam en alles in het licht zette..
Ik kwam in een oranje gloed te staan, stralen licht gleden overal tussendoor en de bergen van de Annapurna lichtten steeds meer op... bijzonder dat te zien veranderen.. en dat op een van de mooiste plekken in de wereld.. wat een geweldig mooi begin van de dag...! Al was de dag al een paar uur geleden begonnen, hier begon de dag opnieuw... en dat was waanzinnig mooi..!!