Yangon image

Yangon


Reviews

Yangon
Birma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Birma Yangon
Graaf was hier 28 Feb 2010
Ga eens een ritje maken met de “Circular Train” in Yangon. Dit is een gewone trein (een boemeltje 3de klasse) die als openbaar vervoer een grote rondrit door de stad maakt en om de paar minuten eventjes bij een stationnetje stopt. Als je op het centraal station begint ben je na ca 3 uur hier weer terug. Hij vertrekt vanaf perron 7 (de aller achterste) en foreigners kunnen alleen een kaartje kopen bij een klein huisje op het perron, tegen betaling van $ 1. Onderweg springen vele verkopers van diverse levensmiddelen regelmatig op en af de trein, soms lijkt de treincoupé meer een lokale markt, alle mensen zitten jou uitgebreid te bekijken (wat doet die witte vreemdeling hier op de trein?) terwijl jij geniet van alle vreemde mensen die met deze trein meerijden.
Stad
 • lokaal boemeltreintje
 • maak kennis met lokale leven
 • druk met locals
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Birma Yangon
Marjolijn was hier 31 Jan 2014
Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar (Birma), is een drukke, vrij modern ogende miljoenenstad (>5 miljoen inwoners). Een leuke manier om ontspannen een eerste indruk van de stad en directe omgeving te krijgen is een rit met de “circular train”. Dit forensenspoornet is zo’n 45 kilometer lang, en doet een kleine 40 stations in Yangon en de randgemeenten aan. Voor een habbekrats maak je kennis met de stad en met de lokale bevolking die veel gebruikt maakt van deze trein. Het hele rondje (met de klok mee of tegen de klok in) duurt een uur of drie, maar je kunt ook een taxi nemen naar een stationnetje in de buurt van je hotel, en dan op Central Station uitstappen om de stad verder te voet te verkennen.
Stad
 • ontspannen
 • Yangon in vogelvlucht
 • ook randgemeenten/platteland
 • kennismaken met locals
 • supergoedkoop
 • de trein is basic, maar netjes
 • even puzzelen waar op te stappen
 • vaak wel taxi nodig naar station(s)
Review geplaatst op 2017-03-07
8
Birma Yangon
Neretslok was hier 30 Nov 2010
Het Kandawgyipark rond het gelijknamige meer is één van de groene longen van “tuinstad” Yangon. Het ligt ongeveer een kilometer ten oosten van de Shwedagonpagode. Het is in omtrek ongeveer kilometer en gemiddeld ongeveer 500 meter breed. Om het meer heen ligt het Kandawgyi Nature Park. Kandawgyi is een geliefde recreatieplek voor de inwoners van Yangon en hier ervaar je hoe de lokale bevolking ontspant en recreëert, wat het vooral tot een mooie gelegenheid maakt om een kijkje te nemen in het gewone leven van de Yangonezen en met hen in contact te komen. Families en stelletjes wandelen door dit mooie park, er zijn kinderspeelplaatsen en picknickplaatsen. In het meer ligt het imposante Karaweikschip, zo genoemd omdat de voorkant van het schip de kop van de mytische vogel Karaweik uitbeeldt. Het herbergt een duur Chinees restaurant en het is een opvallend beeldbepalend object in het park. Het is bedekt met dun laagje goud. Het is prettig om neer te strijken op een terras (aan het water) van één van de vele eenvoudige eetgelegenheden. Aan de horizon in het westen verheft de Shwedagonpagode zich met een gouden glans boven alles uit en weerspiegelt mooi in het water van het meer. Vooral tegen zonsondergang heb je kans op fraaie foto’s. In de zuidwesthoek van het park ligt de dierentuin, in het noorden vind je het Bogyoke Aung Sanpark. Het is hier heerlijk en rustig rondwandelen en vooral rondkijken. Onze taxichauffeur keek vreemd op toen wij hem vertelden naar dit park te willen.
Stad
 • Mooi wandelgebied
 • Do as the locals do!
 • Geen
Review geplaatst op 2017-01-24
9
Birma Yangon
Esther was hier 15 Mar 2018
Yangon is een uiterst fascinerende stad. Doordat Myanmar gekoloniseerd is geweest door de Britten, is de stad bezaaid met oude koloniale gebouwen. Het leven in de stad is heel hectisch. Er zijn veel auto's en taxi's die hard toeteren en op de stoep, die overigens vol met gaten zit, zie je allerlei Burmese eetstalletjes, waar je bijvoorbeeld kip met noedels kan eten of de authentieke Burmese vissoep. Daarnaast zijn er veel plekjes waar je in de open lucht thee kan drinken op kleine stoeltjes. In de binnenstad kun je de schitterende gouden tempel; Sule Pagoda als referentiepunt gebruiken. Deze boeddhistische tempel wordt druk bezocht en je kunt er als toerist vrij rondlopen. Vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste momenten voor een bezoek. Dat geldt ook voor het grotere tempelcomplex; Shwedagon Pagoda. Qua restaurants is er veel te kiezen. Je kunt in Chinatown lekker Chinees eten, maar er zijn ook overal Indiase, Japanse en Thaise eethuizen te vinden. Er zijn ook een aantal betere restaurants waar je traditioneel Burmees eten kan krijgen. Voor kroegtijgers is er ook genoeg te beleven. De traditionele kroegen zitten vol met mannen die het goedkope lokale bier drinken. Maar je hebt ook duurdere café's waar veel expats en rijke Burmezen komen. De tegenstellingen tussen arm en rijk zijn groot, maar laat dit je vooral niet tegenhouden om alles uit te proberen. Yangon is een uiterst boeiende stad!
Stad
 • orgineel
 • etnische mix
 • prachtige pagoda's
 • drukke stad met veel verkeer.
 • riolen stromen over tijdens het regenseizoen.
Review geplaatst op 2018-03-15