Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Myanmar - Yangon, de reis er naar toe

Yangon
Myanmar
Ronderegt

Myanmar - Yangon, de reis er naar toe

Zondag 15 maart 2015:
05.45 uur, onverbiddelijk gaat de wekker, we wassen de slaap uit de ogen, pakken de koffer en rekenen af (met een mooi biljet van 100 US$), ontbijten met thee,sap en fruit voor we lopend naar de kruising gaan waar de locale kleine busjes stoppen om deze voor 400 Kyat (2 p.) naar het busstation te nemen. Het busje blijft lang wachten omdat zich weinig mensen melden, de tijd verstrijkt, hij rijdt naar het volgende kruispunt en weer wachten, de zondag brengt weinig mensen en voert bij ons iets de stress op want we hebben een vertrektijd van de bus en deze vertrekken over het algemeen goed op tijd. Enkele kruisingen verder komt er schot in, veel mensen in de bus en niet meer zo vaak stoppen, voor het busterrein worden we afgezet en lopen de straat in, heee, van de week zag het er toch anders uit, oooh, verkeerde straat, iets doorlopen, verkeerde buskantoor, volgende straat roept helzelfde vrouwtje van eerder en zij lacht, gehaald, net voor half 8 wij en de bagage in de bus, pfffffff.
Stukje chaos volgt, mensen in de bus, zelfde mensen er weer uit, chauffeur wil weg, vrouw eruit en ja de wielen draaien, stop vrouw van net er toch weer in en eindelijk 07.45 uur er komt vaart in de bus.
Het landschap is gevarieerd, droge akkers, natte groene rijstvelden en vergezichten over vlaktes wisselen af met stoffige dorpen, tot rond half twaalf de bus stopt voor de lunch.
Slechts 20 minuten later gaat het verder, ook met de Birmese hoofdfilm om na een bustocht van 6 uur (exclusief lunchstop) aan te komen op het Highway Busstation Sawbwargyi, kilometers nog verwijders van ons hotel in het centrum. De rest overbruggen we in een half uur tot drie kwartier met de taxi (voor 12.000 Kyat) om rond 15.15 uur in te checken bij het Clover City Center Hotel in de 32e straat. De eerste nacht hadden we al gereserveerd via Booking.com (72.600 Kyat) en betalen deze ter plaatse met de creditcard, hiervoor krijgen we een kamer op de 3e etage aan de oostzijde met zicht op een bouwplaats en blinde muur van een exclusief hotel.
We gaan een stukje stad verkennen, lopen richting de Sule Paya Pagode die ook gelijk een rotonde is, dan langs het onafhankelijksmonument richting de Yangon rivier, kijken even rond op een voetgangersviaduct om vervolgens via Bank st. (staan mooie oude fotogenieke panden) richting hotel te lopen, we komen uit bij restaurant Suzuki om een hapje te eten, moet wel goed zijn want de dikke rat die het pand verliet keek vanonder de koelkast nog even om, om vervolgens in het riool te verdwijnen. Kortom we hebben goed gegeten hier.

Op de hoek van Sule Paya road en Bogyoke Aung San rd staat de Sakura Tower waar op de 20e etage een bar/restaurant zit met een geweldig uitzicht over de stad en zicht op de verlichte ('s avonds) Shwedagon Pagode, alleen naar boven gaan voor een foto wordt niet gewaardeerd staat er (min. besteding ma/vr 6.000 en za/zo 7.000 Kyat), dus bestellen we een kopje thee en glaasje witte wijn en genieten het uitzicht.

Foto's

47ef9.jpg
47ef9.jpg
Ronderegt
b0e2f.jpg
b0e2f.jpg
Ronderegt
6949e.jpg
6949e.jpg
Ronderegt