Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Een heilig Eiland en lunchen bij de familie

Yangon
Myanmar
Gorke

Een heilig Eiland en lunchen bij de familie

We worden met gemengde gevoelens wakker, het is onze laatste dag in Myanmar. Mij staat het huilen nader dan het lachen. Ik zou zo graag nog een tijdje in dit geweldige land blijven. Maar aan de andere kant ben ik ook blij om te vertrekken en een volgende uitdaging aan te gaan. We springen onder de douche en lopen naar beneden waar onze tafel weer netjes gedekt staat en schuiven aan. Onze Italiaanse vriend zit er al en voert verveelt zijn brood aan de vogels tot grote ergernis van het personeel. Zo te zien heeft hij de bokkenpruik op en tettert er weer flink op los.

Soe is weer netjes op tijd het is ondertussen flink gaan regenen. We gaan naar Kyauktan er is daar een mooie pagode die de moeite waard is voor een bezoekje, laten we hopen dat het droog wordt. We steken de Yangon- Thanlyin brug over, dit is de langste brug van Myanmar en verbind de Yangon rivier. We komen het zuidelijk delta gebied in. We rijden door een jugle achtig gebied met veel palmbomen, mangroves en fraai gevormde acacia- achtige bomen. Wat is het hier fantastisch, veel verkeer komen we niet tegen hooguit een paar piepende ossenkarrenen fietsers. Wat een landelijke rust heerst hier.

Na een uurtje rijden komen we bij de rivier aan. We zien de Kyaikhmaw wun ye lai pagode,s al liggen we hoeven er alleen nog naar toe te varen want hij ligt midden op de rivier. Er liggen bootjes genoeg klaar en we zoeken er een uit. Als we naar de overkant varen wordt de lucht inktzwart en het begint hard te waaien. Dat hebben wij weer, na enkele seconden zijn we nat tot op onze botten. We varen toch door naar het piepkleine heilige eilandje nu willen we het zien ook. Als we op het eiland aankomen zijn we blij dat we toch gegaan zijn want de pagode,s zijn bijzonder mooi. We lopen door de stromende regen het kan ons niets meer schelen we zijn nu toch al nat. We genieten van de mooie pagode,s en kijken een tijdje naar de gelovigen die hier met velen zitten te bidden. Als we terug lopen naar ons bootje zien we dat er enorme meervallen rondzwemmen er staan wat monniken brood te voeren, geamuseerd kijken we een tijdje toe.

We rijden verder richting het stadje Thanlyin we willen de Khauk-Khauk pagode nog even bezoeken. Het is hier werkelijk prachtig we nemen de omgeving goed in ons op dit is een geweldig gebied wat we niet snel zullen vergeten. We klimmen de trappen op en lopen een poosje rond bij de pagode, hij heeft veel weg van de Shwedagon-pagode uit Yangon maar dan in het klein. We vinden het jammer dat de pagode slecht is onderhouden vergeleken bij zijn grote broer uit Yangon.

We gaan terug naar Yangon, we zijn uitgenodigd om bij de nicht van Soe te komen lunchen. Nicht woont in een van de buitenwijken van Yangon en heeft een piepklein winkeltje waar ze van alles verkoopt. Soe parkeert zijn auto in de drukke straat pal voor de winkel. Een vriendelijk uitziende vrouw komt ons hartelijk begroeten, dit moet de nicht van Soe zijn. We worden naar binnen geloosd en nemen plaats in het woongedeelte. Daar ontmoeten we de tante van Soe en ook zij begroet ons hartelijk. We zitten al snel met een kopje thee gezellig te kletsen voor zover dat mogelijk is. De familie spreekt geen woord Engels maar Soe is een prima tolk. Ondertussen is ook de dochter van nicht binnen gekomen en vind het geweldig dat er Nederlandse gasten zijn, dat gebeurt niet elke dag ze kan zo mooi haar Engels oefenen. De tafel wordt gedekt in het winkeltje en de buren komen de lunch brengen. We vinden dit toch wel een hele bijzondere ervaring en genieten van onze laatste lunch in Myanmar.

Na de lunch nemen we afscheid van de familie en gaan terug naar ons hotel we willen graag nog een keer naar de Shwedagon pagode en hebben niet veel tijd meer. Terwijl we terug rijden komt de regen weer met bakken uit de lucht vallen we hebben pech en besluiten toch maar niet te gaan. We hebben de pagode 12 dagen geleden op zijn mooist gezien en vinden het niet zo heel erg.

Bij het hotel drinken we een biertje met Soe en kletsen nog even voordat we de rugzakken gaan pakken. Het is de hoogste tijd om naar het vliegveld te gaan. We hebben een prachtige reis gehad ook al waren de omstandigheden niet optimaal. Voor ons is dat geen probleem maar voor de bevolking een grote ramp. We besluiten om over een paar jaar terug te gaan en hopen dat de omstandigheden voor de bevolking dan een stuk beter is maar we houden ons hart vast……… Met een leeg toestel vliegen we naar Kuala Lumpur om daar onze reis voort te zetten.

Foto's

53824.jpg
53824.jpg
Gorke
72693.jpg
72693.jpg
Gorke
72693.jpg
72693.jpg
Gorke
2b800.jpg
2b800.jpg
Gorke
2b800.jpg
2b800.jpg
Gorke