Taunggyi foto's & tips

'547990' door marcvankessel '547990' door marcvankessel

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Tazaungdaing festival

marcvankessel

Tazaungdaing is een nationale feestdag in Myanmar waarin het einde van het Boeddhistische Kathina seizoen én het einde van het regenseizoen wordt gevierd. Vooral in Shan State wordt dit festival heel uitbundig gevierd en wij hadden het geluk om daar bij te zijn. Een kilometers lange optocht van praalwagens met dansende en muziekmakende groepen. Iedereen in eigen klederdracht. De muziek is werkelijk fantastisch; het is een opzwepende ritmische drum die vocaal ondersteund wordt door repeterende klanken. De optocht eindigt altijd bij een tempel. Daar wordt er geld aangeboden aan de monniken en gaat het feest gewoon verder. In de 3 uur dat we met de optocht mee liepen en op het tempelterrein waren hebben we misschien 10 andere toeristen gezien. Voor de rest bevonden we ons tussen duizenden uitzinnige Birmezen (hoewel van uitzinnigheid bij de meisjes op de foto niets te merken was) Het was een ervaring om nooit te vergeten. Tip: Wil het ook meemaken? In 2017 valt Tazaungdaing op 14 november.

'431686' door erictkindt '431686' door erictkindt

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Jonge monnik in het..

erictkindt

ze trekking tussen Kalaw en Inlemeer zag ik in een houten klooster deze jonge monnik naar buiten kijken. hij had mij eerst niet gezien dus kon ik deze spontane foto maken. nadien poseerde hij ook voor mij maar dat was dan minder spontaan vandaar deze die mijn voorkeur krijgt

'425101' door jannekeh '425101' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Ossenkar

jannekeh

Overal zie je de ossenkarren op de weg of het land volgepakt met bloemkolen rijst of hooi. Vaak zitten de mensen er bovenop als hij volgeladen is.

'553302' door AdriaanV '553302' door AdriaanV

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Sigaartje

AdriaanV

In Birma zijn er vrij veel vrouwen die een sigaartje roken. Meestal niet van de beste kwaliteit ,dit is een cheroot, en die is gemaakt van maisblad,

'315915' door Lione Kolsteren '315915' door Lione Kolsteren

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Wegwerkster

Lione Kolsteren

De wegen in Myanmar zijn vrij slecht en op slechts enkele plaatsen zagen wij onderhoud aan de weg. Zoals hier nabij Heho. Zwaar, stoffig en vies werk, maar deze wegwerkster toverde toch een mooie glimlach tevoorschijn. Dat vind ik nou knap en het tekent de mensen hier.

'426209' door jannekeh '426209' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Slecht gebit

jannekeh

Een jonge monnik, mooi kereltje om te zien, alleen zijn tanden, jammer. Nu kan ik de foto gaan bewerken maar ja dan past eigenlijk niet zo bij Myanmar. Veel mensen daar hebben een slecht gebit van jong (meestal zo) tot oud en dan zijn ze echt verrot.

'433602' door jannekeh '433602' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Rijst planten

jannekeh

Meestal zie je dat de rijst geplant wordt in natte grond. Blijkbaar kan het dus ook op droge grond, want er waren veel mensen aan het werk hun bundeltje rijst uit te planten.

'433210' door jannekeh '433210' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Werkplezier

jannekeh

Prachtig om te zien hoe deze hardwerkende mensen de rijst dorsen, die aan de achterkant van de machine in zakken wordt gedaan en dan vervoerd op een ossenkar naar de plaats van bestemming. Ik denk dat hun werkplezier verhoogd werd door de 2 fotografen die rond de machine liepen en alle details vastlegden.

'151543' door zipzie '151543' door zipzie

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Birmees Meisje

zipzie

Dit snoetje hing wat rond in een tempel in het Inle meer. Ze wilde graag poseren voor de camera en volgens mij had ze wel talent

'435335' door Lockvos '435335' door Lockvos

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Stille wachters

Lockvos

Op een paar uur rijden van Inle Lake ligt het tempelcomplex van Kakku. Toen wij er waren in augustus 2009 was het nog niet zolang opengesteld voor toeristen. Er staan 2467 stupa´s dicht bij elkaar op een vrij klein terrein. Hierdoor ziet het er indrukwekkender uit dan dat ze verspreid zouden staan.

'432843' door jannekeh '432843' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Sjouwen

jannekeh

Wat sjouwen zeg met die bossen suikerriet op het hoofd. Twee dames kwamen aan en ik had mijn camera al in de aanslag, wat doen ze, ze stoppen even zodat ik een foto kan maken en lopen daarna ongestoord weer verder. Zie nu op de foto pas hoe goed ze haar armen heeft ingepakt!

'150062' door zipzie '150062' door zipzie

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Beenroeier

zipzie

Volgens de LP komt deze techniek waarbij het been om de peddel wordt geslagen alleen op het Inle meer gebruikt. Het voordeel is dat de visser de vis of obstakels kan zien en de handen vrij heeft om het net te gooien

'525066' door AdriaanV '525066' door AdriaanV

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Lezende monnik

AdriaanV

In en rond het dorpje Nyaung Shwe bij het fantastisch mooie Inle Lake in Birma vind je verschillende kloosters.Gelukkig zijn de monniken daar best gastvrij en als je het beleefd vraagt ,mag je ook wel binnenkomen om een paar foto's te maken.Ik maakte een foto van deze monnik , die een zaal vol monniken zat te studeren.Het gekke is dat ze dat vaak hardop doen,zodat het een kakofonie van stemmen is in zo'n zaal, maar het schijnt ze blijkbaar niet af te leiden!

'151729' door zipzie '151729' door zipzie

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Tempel meisje

zipzie

Dit meisje hing rond bij een tempel in het Inle Meer. In tegenstelling tot haar vriendinnetje (gisteren gepost) was dit meisje wel verlegen en verdween het liefst achter haar hoofddoek

'430420' door jannekeh '430420' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Binnenland

jannekeh

Tijdens de tocht door de binnenlanden hebben we dit heel veel gezien. Ossenkarren volgepakt met groente en met name bloemkolen, nog nooit zo veel gezien.

'103386' door renie '103386' door renie

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Markt

renie

markt

'433340' door jannekeh '433340' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

In de klas

jannekeh

Geen enkel probleem om een kijkje te nemen in de klas. Altijd leuk, die vrolijke kinderen, maar sommigen gingen ook heel serieus verder met hun opdracht.

'510255' door AdriaanV '510255' door AdriaanV

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Klooster met pagode

AdriaanV

Een schitterend plekje op de route naar Indein aan het Inle Lake in Birma. Een plek vol rust en spiritualiteit . De moeite waard om er even te stoppen en rond te dwalen

'456309' door chateau '456309' door chateau

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Bloemkooluuh.

chateau

Bij het zien van deze gescande dia uit 1997 moest ik meteen denken aan de gelijknamige hit van André van Duin. Hij scoorde er hoog mee tijdens carnaval. De bloemkolen waren zojuist van het land gehaald. De volgeladen karren staan te wachten op de ossen om ze naar de volgende bestemming te vervoeren,.

'423910' door jannekeh '423910' door jannekeh

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Jonge rijstplantjes

jannekeh

Het is prachtig om door het binnenland te rijden waar je overal mensen op het land aan het werk ziet. En als er veel bij elkaar werken maakten wij even een foto stop. Deze dame selecteert de rijstplantjes in rieten schalen. Naast haar zijn mensen aan het werk die ze vervolgens in de grond poten.

'448320' door chateau '448320' door chateau

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Rijstveldentrapje.

chateau

Het grote voordeel van een auto met chauffeur is dat je hem overal kunt laten stoppen om een foto te maken. Als je reist met openbaar vervoer moet je heel wat mooie momenten voorbij laten gaan.

'433887' door jaapburgers '433887' door jaapburgers

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Op de top

jaapburgers

Na de marteltrap van zo'n 100 meter te hebben beklommen (zie vorige foto), belandden we op de top van de KyauktalonTaung. Daar konden we even uitrusten, genieten van het uitzicht, paar fotootjes nemen en (au, au) de trap op onze blote voeten weer afdalen, soms achteruit lopend. Maar als je dan weer beneden bent, geeft dat wel voldoening.

'157357' door zipzie '157357' door zipzie

BirmaTaunggyi

BirmaTaunggyi

Sigaar met vrouw

zipzie

Gezellig in de trein, het was al vol en dan nog een siaagrtje erbij.mmm de foto is beter dan de lucht