Birma stekker

Birma – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Birma, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Birma gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Birma gebruikt kunnen worden zijn : Type C, D, F en G
Stekker C
Stekker D
Stekker F
Stekker G

Informatie over Birma

'486487' door corriedewinter '486487' door corriedewinter

Birma

Birma

Lol in in het klooste

We stoppen in de plaats Amarapura, waar we het klooster Mahagandayon bezoeken. Toen wij er waren,verbleven er ongeveer 500 monniken, tegenwoordig zijn het er meer dan 1000! We mogen de laatste maaltijd van hun dag bijwonen. `s Morgens vroeg halen de monniken al eten op, waarna een ontbijt volgt. Dan volgt om ongeveer elf uur de lunch en na twaalf uur mag niet meer gegeten worden. Als de gong gaat komen van twee kanten monniken in een rij aanlopen. Ze hebben hun bedelnap in de hand en krijgen daar één kommetje rijst in. Dan gaan ze naar de eetzaal, waar in stilte wordt gegeten; het is namelijk niet de bedoeling dat men daarvan geniet. Het leven van een monnik moet immers gericht zijn op meditatie en studie. Deze jonge monniken schijnen er niet mee te zitten. Voorafgaand aan de gong hebben ze veel plezier met verstoppertje spelen tussen de zuilen. Heel jonge monniken van 7 jaar krijgen 's middags nog wel iets te eten.

'553090' door dorie '553090' door dorie

Birma

Birma

Rijstvelden

We bezochten het Bagaya klooster van Inwa Om daar te komen moet je een paar kilometer vanaf Amarapura, met een pont de rivier de Myitinge oversteken. Aan de overkant van de rivier staan de paardenkarren klaar om je naar het klooster te brengen. De rit er naar toe is prachtig we zagen veel rijstvelden met families die druk bezig waren met het ploegen van de grond en planten van rijst.

'554792' door sietze '554792' door sietze

Birma

Birma

De gouden rots

Kinmon is een klein dorpje in het zuidoosten van Myanmar. Vanaf hier vertrekken talloze , voor passagiers omgebouwde vrachtwagens naar de gouden rots. Na een rit van zo'n half uur via een slingerende weg omhoog arriveer je bij deze heilige plek voor het boedhisme. Daar aangekomen zie je de rots balanceren boven de afgrond terwijl vele mensen de rots beplakken met bladgoud .

Bekijk alle Birma foto's en tips