Shan reisblogs

Trektocht van Pindaya naar het Inle-meer deel 2

wisseschout is er nu(tot 01 jan 2011) Gepost op 14 feb 111 reacties

Paspoortcontrole en rookvrije zone????

Onze trektocht gaat verder en algauw komen we weer door zo'n schattig dorpje waar alle kinderen huilend wegschieten en de oudere mensen erg verlegen zijn. Ik krijg thee [ natuurlijk groene ] aangeboden uit een zwart geblakerd keteltje. Daarna nog een gezamenlijke fotosessie.
De lunch in weer een particulier huis is weer fantastisch. De eigenaar laat trots een fotolijstje zien van één of andere familieceremonie. Er zit een heleboel stof op de lijst en een heel arsenaal aan dieren zit ook achter het glas.
Als we dwars door de sesamvelden lopen krijgt mijn man { Piet ] zin in een geintje. Hij houd een local op een brommer aan en vraagt om zijn paspoort. Na vertaling door de gids geeft de man braaf één of ander papiertje. De dragers vinden het hilarisch en de man gelukkig ook als ze het uitleggen. Nu is het hek van de dam en "moet '"Piet nog wat verzinnen. En ja hoor... daar komt weer iemand aan met een sigaar tussen z'n lippen geklemd. Ook hij wordt "aangehouden "en Piet zegt:"dit is een rookvrije zone". de man dooft braaf zijn sigaar. Nu rollen de gids en de dragers bijna om van het lachen. Gelukkig hebben we nog een Hollandse sigaar voor de man die er ook erg om kan lachen.
We zien ook nog een moeder met kind die een vogel aan een touwtje meesleurd als was het een hondje. Af en toe gooid de moeder het vogeltje in de lucht en trekt het kind weer aan het touwtje totdat het beestje op de grond ligt. Een misselijkmakend gezicht !
Onze slaapplaats in het klooster is dit maal iets luxer. De wasplaats heeft een rieten mat om achter te staan en we slapen in een aparte ruimte met maar 1 Boeddha beeld waar niet voor gebeden wordt dus erg rustig. We gaan nog een mooie zonsondergang bewonderen en na ons toetje van geflambeerde bananen JA JA gaan we al om 19.00 uur slapen. ECHT WAAR. En dat lukt nog ook.

wisseschout Positie 34 (52279 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het lijstje
blogfoto nr. 2
Rookvrije zone
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Rookvrije zone, ha ha, komisch: daar zijn ze in Birma nog lang niet aan toe! :-). In ieder geval zullen ze het ter plaatse nog lang over Piet uit Holland gehad hebben. Leuk verslag weer!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.