Shan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shan image

Trektocht van Pindaya naar het Inle-meer deel 2

Shan
Myanmar
Wisseschout

Trektocht van Pindaya naar het Inle-meer deel 2

Paspoortcontrole en rookvrije zone????

Onze trektocht gaat verder en algauw komen we weer door zo'n schattig dorpje waar alle kinderen huilend wegschieten en de oudere mensen erg verlegen zijn. Ik krijg thee [ natuurlijk groene ] aangeboden uit een zwart geblakerd keteltje. Daarna nog een gezamenlijke fotosessie.
De lunch in weer een particulier huis is weer fantastisch. De eigenaar laat trots een fotolijstje zien van één of andere familieceremonie. Er zit een heleboel stof op de lijst en een heel arsenaal aan dieren zit ook achter het glas.
Als we dwars door de sesamvelden lopen krijgt mijn man { Piet ] zin in een geintje. Hij houd een local op een brommer aan en vraagt om zijn paspoort. Na vertaling door de gids geeft de man braaf één of ander papiertje. De dragers vinden het hilarisch en de man gelukkig ook als ze het uitleggen. Nu is het hek van de dam en "moet '"Piet nog wat verzinnen. En ja hoor... daar komt weer iemand aan met een sigaar tussen z'n lippen geklemd. Ook hij wordt "aangehouden "en Piet zegt:"dit is een rookvrije zone". de man dooft braaf zijn sigaar. Nu rollen de gids en de dragers bijna om van het lachen. Gelukkig hebben we nog een Hollandse sigaar voor de man die er ook erg om kan lachen.
We zien ook nog een moeder met kind die een vogel aan een touwtje meesleurd als was het een hondje. Af en toe gooid de moeder het vogeltje in de lucht en trekt het kind weer aan het touwtje totdat het beestje op de grond ligt. Een misselijkmakend gezicht !
Onze slaapplaats in het klooster is dit maal iets luxer. De wasplaats heeft een rieten mat om achter te staan en we slapen in een aparte ruimte met maar 1 Boeddha beeld waar niet voor gebeden wordt dus erg rustig. We gaan nog een mooie zonsondergang bewonderen en na ons toetje van geflambeerde bananen JA JA gaan we al om 19.00 uur slapen. ECHT WAAR. En dat lukt nog ook.

Foto's

4b514.jpg
4b514.jpg
Wisseschout