shan-state

Wijnen in Myanmar ?

E.J. was hier op 2017-12-15 Gepost op: 2020-03-26 3 reacties.

Red Mountain Estate Vineyards & Winery, Myanmar.

Wijngaarden in Myanmar? Ja hoor ! 

Ik had nooit gedacht dat er een heuse wijngaard zou zijn in Myanmar. Ik vond het bijzonder en ben wijn gaan proeven !


Wij verbleven na het bezoek aan Inle lake in het plaatsje Nyaungshwe. Vanuit hier hebben we fietsen gehuurd, dames fietsen met een leuk mandje voorop ;-) De weg ernaartoe was enerverend.  Soms een grote brede zeer stoffige weg, waar de auto’s en vrachtwagens kleine zandstormen teweeg brachten, dan weer een weg tussen het wuivende riet. Op een gegeven moment een erg steile weg omhoog waar we toch wel een looppauze in hebben gelast, het zonnetje scheen immers volop.

Aangekomen bij een mooi ingangshek met de nodige informatie dachten we dat we er dus waren. We moesten nog een stukje steil omhoog fietsen en konden op een gegeven moment bij de ingangstrap de fietsen neerzetten. Nog even een steile trap omhoog en we waren bij Red Mountain Estate Vineyards & Winery . Met recht een berg !


Allereerst was er een groot mooi restaurant waar je binnen kon zitten en waar je kon lunchen en dineren. Hier kon je je ook inschrijven voor een wijnproeverij. Er was echter geen tour waar het maken van de wijn werd getoond…dat was wel jammer.

Om wat uit te rusten bestelde we wat te drinken, wat we wel hadden verdiend na zo’n inspannende fietstocht. De tocht was niet lang maar inspannend.

Wij gingen buiten onder de bomen zitten op het terras en hadden een erg mooi uitzicht . Wat wil een mens nog meer, een prachtige plek.


Na een tijdje werden we geroepen voor onze wijnproeverij, yess. We liepen naar een ander terras wat nog mooier was en namen plaats. Wat een mooi uitzicht op de wijngaard, heerlijk in de schaduw en met vier glazen wijn !! ;-) 

De wijn werd geserveerd in 4 glazen op een houten plaatje met nootjes, plus uitleg welke wijn je gaat proeven.  De aardige juffrouw gaf ons ook nog wat verdere informatie en wij konden gaan proeven. 

Wijn is smaak gebonden en ik hou meer van de zoete wijnen, ik vond het lekker. We hebben hier lang gezeten bij deze erg mooie plek bovenop de heuvel uitkijkend over de wijnranken.

Daarna zijn we toch nog wat over het terrein gelopen en de wijnketels in een grote schuur gezien…wat waarschijnlijk niet mocht.


Een geslaagde trip die je in een middag, of ochtend, kunt doen. Ik zou kiezen voor de middag omdat je toch wel wat loom wordt door de combinatie van wijn en een warm zonnetje ;-)

 

Wijn proeven  in Myanmar kan dus wel ! 

Voor meer informatie: http://www.redmountain-estate.com


 

0
3

Foto's bij dit blog

De steile trap nog even omhoog.
Het terras boven op de berg.
Duidelijk welke wijn hier groeit
Wijngaard
Wijngaard
De wijnen !
Informatie wijnen.
Alle blogs van E.J.
 

3 reactie(s) bij "Wijnen in Myanmar ?"

 • profile image comment

  Dat klinkt helemaal echt, ondersteund met gezellige foto's

  Door TravelGoom • geplaatst op 2020-03-28 09:57:47
 • profile image comment

  `Leuk, de wijn in deze omgeving zal heerlijk smaken denk ik.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2020-03-27 16:46:01
 • profile image comment

  Wat een leuke tip! Ga ook deze weer onthouden en hoop dat we in november Myanmar mogen ontdekken. Leuke blog om te lezen

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-03-26 14:12:51

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.