Birma reisblogs

Georganiseerde zonsondergangen

pkoelewijn was er (tot 22 nov 2005) Gepost op 25 jul 1231 reacties

Het thema van deze maand ergert me mateloos. Naarmate de maand vordert verschijnt er een steeds grotere overdosis "roodachtige, paarsige en oranje" gloed op mijn monitor als ik de foto's van de dag ga bekijken.
Het aanschouwen en fotograferen van zonsondergangen heb ik afgeschaft sedert mijn reis naar Myanmar, waar ik een aantal georganiseerde zonsondergangen meemaakte, die, op zijn zachtst gezegd, nogal teleurstelden.
De zonsondergang vanaf een tempel op Mandalay Hill spande de kroon....
Om ongeveer 16:30 uur stapten we in een pick-up truck met houten banken en scheurden we met dit voorwereldlijke karretje met een noodvaart de berg op. We mochten natuurlijk niet te laat komen en er stond nog een meute beneden die ook van dit vervoer gebruik wilde maken....We moesten ons goed vasthouden, want anders vloog je bij elke oneffenheid in de weg ( en die waren er veel) met je hoofd door het dak.
Boven aangekomen, trokken we eerst onze schoenen uit. Dat was snel gepiept, want de ervaring had ons al geleerd om naar dit soort evenementen de slippers aan te trekken. We gingen op blote voeten met een glanzende, supersnelle roltrap verder naar boven, alwaar we in de aan alle kanten glimmende tempel samen met ongeveer 500 andere toeristen het grote moment afwachtten. Iedereen verdrong zich met camera's, voorzien van de nodige opzetstukken, bij de hekken aan de Westelijke kant. Helaas, de zonsondergang die om 17:20 uur plaats vond was weinig spectaculair, want verhuld door een ondoordringbaar wolkendek.
Na deze deceptie gingen we dus weer fluks naar beneden met de roltrap, die inmiddels -leve de techniek!- naar beneden rolde. Tegen de tijd dat we beneden waren was het pikkedonker. Onze slippers vonden we gelukkig vrij snel. De tocht terug naar de voet van de berg met de inmiddels befaamde truck verliep weer met een duizelingwekkende vaart en in volslagen duisternis. Het aansteken van de koplampen was kennelijk niet bij de prijs inbegrepen..
Sedert deze happening, begrijp ik waarom het gevaarlijkste element van een reis in het primitieve butenland het vervoer over de weg is en begrijpen jullie wellicht waarom ik met verlangen uitzie naar de maand augustus.........
Ennuh, reageren op jullie zonsondergangfoto's doe ik dus niet meer.

pkoelewijn Positie 97 (16638 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2405 Blogs: 17 Fans: 20
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Avonturen in Yucatan
0 30
Gepost op 15 oktober
Mexico Yucatan
Bandenpech in Palenque
3 26
Gepost op 02 februari
Mexico Chiapas - Palenque
Heibel in de Ngorongoro krater (2003)
0 39
Gepost op 05 december
Tanzania Ngorongoro krater

Reacties bij deze blog

Jenny

Door: Jenny • Geplaatst op

Wat ben je toch ook een heerlijk mens, leuk geschreven! Moet zeggen dat ik best van een (ongeorganiseerde) zonsondergang kan genieten, lekker op een rustig terras met een heerlijk koel drankje, niet verkeerd!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Nou ja, heb ik net op je foto van de zonsondergang met de baobabs gereageerd.....
Zo'n ritje in een aftandse auto op banken de heuvel op lijkt me ook onvergetelijk evenals de gemiste show door de zon. Ik had al gelezen dat Mandalay Hill tegen moet vallen, maar nu weet ik het zeker!

iKat

Door: iKat • Geplaatst op

Hilarisch leuke blog dit, me rot gelachen maar ik ben dol op zonsondergang hoewel ik zelf ook een paar keer een 'ZONde van de tijd' meemaakte

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Hé mopperkontje, ook ik was al die zonsop- en ondergangen goed beu! Wat was er met behulp van de diverse programma's een overdaad aan rood-oranje-paars of roze toegevoegd aan veel foto's, niet echt natuurlijk meer te noemen. Nee, nu maar weer over tot de natuurgetrouwe foto's. Jouw blog is dus een blog waar ik het helemaal mee eens ben, gefeliciteerd!!!

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Haha, blijkbaar had de redactie ook een "overdone" gevoel gekregen van al die zonsondergangen, want ze waren dit keer wel erg snel klaar met de toptienuitslag. En jouw blog als topblog, dan moet je toch ergens een snaartje geraakt hebben //;-0
Lekker mopperen, heerlijk zo af en toe. Maar er zijn zonsondergangen die ik van m'n leven niet meer zal vergeten. Die staan niet op foto , maar in mijn brein gegrift! (En daar was ik niet met 500 man via een roltrap gekomen ;)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.