Birma reisblogs

Trekking langs Palaung nederzettingen

worldtraveller was er (tot 26 jan 2011) Gepost op 18 mrt 114 reacties

Kalaw, een oud hill station uit de Engelse koloniale tijd. Je ziet het nog een beetje aan sommige huizen. En het is er is fris vandaar dus dat de Engelsen er een hill station gemaakt hebben. We hebben er een prachtige wandeling gemaakt. De bergen in naar een Viewpoint waar we hebben geluncht. De weg ernaar toe is prachtig, tussen de rijstvelden door, langs citrus bomen, advocado bomen, papaya bomen, je kan het niet opnoemen of het staat er wel. Erg mooie vergezichten. We komen onder andere door een langgerekt Palaung dorpje. Iedereen die we tegen komen is heel erg vriendelijk. Ze willen natuurlijk ook wel wat geld verdienen door dingen aan ons te slijten maar we hebben het erger meegemaakt. Het word hier nooit vervelend. Als we bijna buiten het dorpje zijn staan we ineens voor een klooster met een piepklein schooltje. We worden hier naar binnen gevraagd. Het schooltje bestaat uit een grote ruimte met een tussenschot waarde leerkrachten zo over heen kunnen kijken. In deze ruimte hebben ze 5 klassen ondergebracht. De 2e en 3e zitten ruggelings tegen elkaar. De 4e tot en met de 6e zitten ook in een in zo,n zelfde afgeschermde ruimte. Heel apart om te zien. Ik zou wel eens willen weten wat de kwaliteit van dat onderwijs uiteindelijk is. Dit kan denk ik niet veel zijn, veel te druk voor de leerlingen. Maar ja het is wel beter dan niets. We waren wel blij dat we na dat we weer op pad waren gegaan op dat view point aankwamen. Wat een klimpartij zeg. Er konden alleen motors over dat smalle bergpaadje. Het was er zelfs te smal voor een ossen kar.Op dat view point hebben we een Nepalese lunch gehad en hebben we even kunnen uitblazen, zweten en genieten van het uitzicht en zijn na een klein uurtje weer op pad gegaan. Op de weg terug naar Kalaw zijn we nog even gestopt bij het klooster van Kalaw. Erg vriendelijke mensen weer daar. Er werd ons een kop thee aangeboden. Toen we op de vloer gingen zitten voelden we pas wat die wandeling voor impact heeft gehad op onze spiertjes. Au. Na de the verder afgedaald naar Kalaw. In het centrum hebben we nog even een pint gedronken en daar afscheid genomen van de gids. Daarna terug naar het hotel. Eventjes een dutje en douchen. Als afsluiting van Kalaw zijn we naar een leuk restaurantje gegaan met een heel aparte naam. Het ligt in de hoofdstraat en is niet te missen. The 7 sisters genaamd. Het is min of meer een overblijfsel uit die koloniale tijd, een Ier die getrouwd was met een Birmese en 7 dochters kreeg. Die zijn toen een restaurantje begonnen om hun ouders te onderhouden. Pensioenen kennen ze wel maar stellen niets voor. Heerlijk gegeten en een goede uitgebreide kaart dus voor ieders wat wils. Een aanrader voor iedereen.

worldtraveller Positie 14407 (0 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 690 Blogs: 12 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Kalaw in de vroege morgen
blogfoto nr. 2
Palaung dame
blogfoto nr. 3
Een van de kids uit dat schooltje
blogfoto nr. 4
Trappen naar het klooster in dat palaung dorpje
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onbekend maakt Onbemind Deel 4
0 0
Gepost op 17 maart
India Himachal Pradesh
Onbekend maakt Onbemind. Deel 3
0 2
Gepost op 16 maart
India Himachal Pradesh
Onbekend maakt Onbemind. Deel 2
0 0
Gepost op 16 maart
India New Delhi

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuke beschrijving van het gewone leven in Birma. Mooie foto rechtsonder.

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Volgens mij gaan bijna alle toeristen eten bij "the 7 sisters", ook wij waren er. Leuk plaatsje Kalaw! Ook wij troffen het er niet met het weer dus ook geen trekking gedaan maar in en rond het dorpje is ook genoeg te zien, zeker op een marktdag!

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Lijkt me prachtig om te zien. Een schooltje bezoeken is ook altijd leuk.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Leuke beschrijving van de trekking rond Kalaw. Wij hebben hem helaas niet kunnen maken vanwege een stortvloed aan hemelwater. Lijkt me wel mooi om te doen, zo te lezen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.