Birma reisblogs

Treinreis om nooit te vergeten

wisseschout was er (tot 01 jan 2011) Gepost op 23 jan 115 reacties

Onze treinreis van Yangon naar Bagan begon om 16 uur.[ tot de volgende morgen 8 uur] Alleen al het zitten wachten op het perron is al leuk. Er was een coupé eerste klas met slaapgelegenheid voor ons gereserveerd, met 2 stapelbedden. Gelukkig was het niet druk en hoefden we die niet te delen. En daar vertrek de trein en begint onze zeer onrustige treinreis. Hoe moet ik die beschrijven? Een wilde paardenrit op een bokkig paard? Een soort raft tocht op een klasse 4 rivier? Een kermisattractie van het hoogste soort? Feit was wel dat ik geprobeerd heb om te lopen in het gangpad, maar helemaal vertwijfeld bleef steken toen we op een wel heel slecht traject reden. Ik kon niet meer lopen. Werd alle kanten op geslingerd. De ijzerren deuren van de toiletten schoten los en gingen als een gek heen en weer staan slaan. Dat kwam nog bij de enorme herrie die de trein zelf maakte. Hoe moesten we hier in slapen? Verder was het een heel, heel oude trein. ooit door de Britten hier gebracht en nooit meer onderhoud? Alles verveloos/ kapot/ en heel vies. Maar.... de rit zelf was prachtig. Dorpjes, landleven en de sfeer.Lekker de ramen open. Kletsen met de buren. Geweldig!
Er kwam zelfs een mannetje langs voor de bestelling van het avondeten. Bordje rijst. Dat kwam hij brengen en dat was een top prestatie hoor. Helaas is het al vroeg donker. Ramen dicht en de luiken toe. Proberen toch maar te gaan slapen. Om onze rug anders wordt je uit je bed gesmeten. Ja, Ja om 20 uur al. En je geloofd het niet WE SLAPEN ook nog. Om 4 uur wel klaar wakker. Ontbijt je? Koffie graag, maar zonder suiker en melk. Ha Ha. Dus wat krijgen we? Koffie met heel, heel veel suiker en melk. Bordje rijst? Nee dank je we zijn er immers al vroeg dus ontbijten we wel in ons hotel. Om 9 uur zijn we er nog niet, om 10 uur zijn we er nog steeds niet. Omdat lopen naar de restauratie wagen [ ja die is er ook, maar nooit bereikt] niet mogelijk is, zijn we blij dat er eindelijk iemand van het personeel langs stuiterd. Nee we zijn er nog niet. Het wordt wel 12 uur! De trein heeft o.a vannacht 2 uur stilgestaan. Daar weten wij niets van ,wij sliepen. Gelukkig hebben we nog heerlijke cake en bananen bij ons dus genieten we van de omgeving. Mooi. Dorpjes, pagodes, ossenkarren, rijstvelden, ijsvogels, verkopers op perronnetjes, helemaal niet erg en de tijd vliegt voorbij. En ja om 12 uur zijn we dan in Bagan. Nu we een paar weken terug zijn kijken we met heel veel plezier terug. We hadden het niet willen missen.

wisseschout Positie 35 (52994 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze zeer luxe? treincoupe.
blogfoto nr. 2
rijstvelden
blogfoto nr. 3
Verkoopster van maiskolven
blogfoto nr. 4
Mooie trein
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

EenReiziger

Door: EenReiziger • Geplaatst op

Hahaha, heerlijk hoe je de 'onrustige' treinreis omschrijft. Veel herkenning en super dat je dit zo op papier hebt gekregen ;)

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Geweldig beschreven deze treinreis met hindernissen. Je maakt wel wat mee, maar ik weet niet of ik dat nou echt zelf zou willen.... We gaan toch maar vliegen.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Op het moment zelf vind je het misschien allemaal wat minder, maar achteraf is dit natuurlijk een grandioze ervaring. Niets zo leuk als met een trein door een land reizen, hoewel Myanmar zo te lezen wel erg extreme treinritten kent. We hebben het zelf niet gedaan daar. Leuk beschreven en je verbaast je er over dat er uberhaupt nog treinen kunnen rijden in dit land. De foto's illustreren het verhaal mooi. Puur leesgenot!

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Wat een geweldig verhaal. Nee deze rit vergeet je nooit meer ,maar achteraf wel leuk om mee te maken.Het lijkt me ook zo'n geweldig land.

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Wat omschrijf je dat leuk, ik kan me er een aardige voorstelling bij maken. Leuke foto's erbij ook! Paste je wel in dat bed? Of was het voor Nederlandse lengten toch te kort? Zo te horen een erg mooie, hobbelige rit.

Aan een aantal treinreizen heb ik zulke mooie herinneringen, zo mooi hoe het landschap langzaam of snel aan je voorbij gaat..
Ikzelf heb afgelopen jaar 2x een treinrit van 21 uur met de zogenoemde Dodentrein in Bolivia gemaakt en dat werd een hilarische rit (zie mijn blog)! Maar helaas geen bed te bekennen....wel een knoerharde, rechte stoel waar we half opgevouwen in probeerden te slapen! :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.