Birma reisblogs

Vissen met dolfijnen

wisseschout was er (tot 01 jan 2011) Gepost op 21 jan 114 reacties

Vanuit Mandalay kun je een boot huren voor 2 dagen. Dit hadden we al in Nederland geregeld. Het is een prive-boot trip. Onze koffie staat al klaar aan boord en ook 2 tuinstoelen. Daar zitten we dan en slaan het vertrek uit de haven gade. Het is prachtig weer en we genieten van de vele boten die voorbijvaren. Sommige vol met aardenwerken potten en andere met alleen hout. Ook veel drijvende bamboevlotten waar ze gewoon op leven. Aan de kant veel kleien dorpjes met huisjes van bamboetakken gemaakt. Hier leven ze alleen in het droge seizoen.
we gaan onze "slaapkamer aan boord eens inspecteren. Er staat een bed waar ze een schot omheen geplaatst hebben. Meer is het niet. Na enkele uren gaan we aanleggen om te vragen of de dolfijnen in de buurt gesignaleerd zijn. Dat geeft ons de gelegenheid om eens rond te kijken. Vrouwen zijn de was aan het doen en aan het baden en dat is leuk foto's maken. We worden in een huisje uitgenodigd. Onze lunch is klaar en daarom weer aan boord. Ook eten is een heerlijke bezigheid. Daarna weer aan wal en we lopen naar een vissersdorpje. We hebben het idee dat hier nooit iemand komt. Wij zijn dan ook de attractie. De vissersdorpjes liggen verscholen tussen de bomen, dus zie je ze alleen als je er naar toe gaat. Tegen de tijd dat het donker wordt varen we naar het midden van de rivier waar we aan een zandplaat aanleggen. De loopplank wordt uitgegooid en een tafeltje en stoelen aan wal gebracht. Er wordt hout gesprokkeld en daarna eten we heel romantisch bij kaarslicht onder een sterrenhemel om van te watertanden [ nergens licht te zien ] Romantisch!!!! Eten op een zandbank midden in een rivier.
De volgende morgen heel vroeg komen er drie bootjes langszij . Twee roeibootjes en 1 moterbootje. Al vlug zien we de eerste zeer bedreigde zoetwater dolfijnen. Het zijn er drie. We moeten overstappen in de roeibootjes. [ valt nog niet mee] en dan gaan we er achteraan. Dolfijnen houden niet van het geluid van moterboten. De vissers maken geluiden om ze te lokken. Ze hebben er geen zin in. Het heeft de laatste dagen hard geregend en de rivier is troebel. Deze drie zijn op zoek naar de rest van de groep en hebben geen zin in de samenwerking met de vissers, Ze proberen het nog wel voor ons maar na 4 uur geven ze het op. We zien ze wel heel vaak dichtbij maar de samenwerking zien we dus niet. Toch was het een tocht om nooit te vergeten zo mooi.

wisseschout Positie 34 (52300 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Mooi om te lezen. Wij zagen een zoetwaterdolfijn in de Ganges bij Varanasi..

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Jammer dat je de samenwerking niet gezien hebt, maar ik denk dat je toch 2 onvergetelijke dagen gehad hebt.

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Jammer van die dolfijnen maar de rest van het verhaal klinkt me als muziek in de oren. Op deze manier reizen is toch geweldig.Zo dicht bij de mensen staan en je ziet dat je met héél weinig ook een romantische avond kunt hebben.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Dit was dus jullie bijzondere avontuur. Het klinkt geweldig zoals je het beschrijft, mooie ervaring. Leuk om in die dorpjes te zijn, waar je nog de attractie bent. En jullie hebben in ieder geval dolfijnen gezien. Dat ze geen zin hadden is jammer maar niet vreemd: de natuur laat zich niet dwingen. Al met al twee bijzondere dagen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.