Birma reisblogs

Een bezoek aan Win Sein Taw Ya

Everlasting was er (tot 19 jan 2010) Gepost op 23 feb 102 reacties

15 Kms. buiten Mawlamyine ligt het grootste liggend Boeddhabeeld ter wereld. Wij waren in Mawlamyine voor een paar dagen en het lijkt ons een leuke middag excursie, en ook omdat het in de heuvels ligt en leuke uitstapje voor zonsondergang.

Volgens ons boek is het gewoon een kwestie van een pick-up te pakken bij het Central Market. Bij het market is druk, druk, druk. Het is laat in de middag en de meeste mensen willen naar huis met de boodschappen van de dag. Overal staan kleine pick-ups of grote Chevrolet bussen dateerende van de tweede wereld oorlog (je hebt wel de foto al gezien). De co-chaffeur schreuuwt het destinatie uit terwijl zij rijden rondjes in de markt.

Engels helpt hier niet maar met de hulp van een eenvoudig tekening van een liggende Boeedha(!) is onze bestemming begrepen. Eerst, moeten wij plaats nemen in een kleine leeg pick-up met houten bankjes....Na een half uur is het niet meer leeg, wij zitten met 20+ vrouwen met hun boodschappen tassen, er hangen misschien net zo veel mannen aan de achter en zijkanten aan de buitenkant. Het is super oncomfortable but wel gezellig ...veel glimlachen. Een echte leuke ervaring om zo tussen de mensen te zitten. Na drie kwartier of zo stopte de pick up in de ""middle of nowhere"". De conducteur zegt dat wij moeten eruit en wij moeten plaatsnemen in een Datsun van de jaren 60. De deuren waren vastgezet met een lengte touw of ijzerdraad, de accu ligt op de vloer voorin, starten is een kwestie van twee draden aan elkaar te raken, er zin gaten in de vloer.....Veel autos in Myanmar zijn afgedankt oude stukken van Thailand. Daar rijden zij links, in Myanmar rechts...Een truck inhalen is soms well spannend .....een half uurtje rijde ....de uitlaat was stuk, dit in combinatie met de gaten in de vloer plus het benzine geur van iets dat lekt., de ramen zaten muur vast...:- (((
Wij stopten,de chauffeur wijst naar een kleine bospad...mmm, het lijkt ons onwaarschinlijk ,maar vooruit maar. Een wandeling door en paar dorpen,de bewoners stond ons verbaasd te kijken. Aan het einde van de weg staat een kleine pagoda met een oude monnik. Ons pogingen om te uitleggen dat wij naar de grote Boeddha wilde lukten niet. Groot hilariteit van de monnik maar... meer niet..Het wordt laat...als wij de boedha toch zal vinden dan is het al donker. Dus, liepen wij terug naar de ""grote"" weg , wij zwaaiden en een vrachtauto stopt....na een paar kilometers moeten wij weer eruit, vervolgens stopt een pick-up voor ons dat ons naar de buitenwijken van Mawlamyine heeft gebracht. Tenslotte, twee jongens op brommers ...hupla achterop en de laatse stuk naar beneden door Mawlamyine. Wij rijden langs oud pagodas, vervallen coloniale huizen, kerken voorbij door een weelderige vegetatie richting een glorieuze rood zonsondergang. Terug in ons hotel....een koude bier bij het rivier terrace. De zonsondergang is nog steeds magnifieke. Zo,wij reflecteren....5 verschillende moden van transport voor +-30 kms. and wij hebben toch niet ons doel bereikt !!!! Een bizondere middag .... De volgende dag hebben wij de twee brommer als taxis gehuurd....zal het deze keer lukken?? Wij rijden het bospad voorbij dat leidde tot the pagoda. en de oude monnik..een half kilometer verder, links afslaan en ja! Daar ligt hij!! Wat een constructie.

Everlasting Positie 29 (57656 p.) Lid sinds 14-06-2009 Foto's en tips: 1525 Blogs: 5 Fans: 46
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Pure Burma
2 2
Gepost op 19 februari
Birma
How is Bangladesh?
1 2
Gepost op 20 januari
Bangladesh
The price of a rickshaw?
0 4
Gepost op 19 mei
Birma Mandalay

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Mooi beschreven Elaine, ik zat helemaal in het verhaal!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Wat een avontuur dit is nu juist het leuke aan reizen, leuk beschreven Elaine.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.