Rangoon reisblogs

Myanmar 3 Inle-meer

renie was er (tot 09 aug 2008) Gepost op 31 okt 101 reacties

We vertrekken om 5.30 naar het vliegveld. Het straatleven is al in volle gang. Na een korte landing in Mandalay vliegen we verder naar Heho. Er staat een taxi op ons te wachten. Na een rit van meer dan een uur komen we aan in Nuang Swe. We maken daar kennis met de contactpersoon van Zaw en weten dat de rest ook goed zal gaan. Onze koffers worden in een boot gedragen en wij genieten van het frisse windje op het Inlemeer. De tocht eindigt bij een geweldig mooie locatie. Een hotel, wat bestaat uit 24 aan elkaar geschakelde huisjes op palen met een heus zwembad. Het blijkt dat wij de enige gasten zijn. Romantisch, maar wel erg stil! We zien nu ook voor het eerst wat de gevolgen zijn van het feit dat er geen enkele toerist meer komt.
De volgende 2 dagen blijken wij een eigen boot tot onze beschikking te hebben. De gids weet precies waar er markt is en wat de mooiste plekjes zijn. Om de plaatselijke bevolking te steunen gaan we toch maar even wat toeristische stopjes maken. We kopen eigen gedraaide cheroots, een visje bij een zilversmid, sjaals bij een weverij en nog wat meer prullaria. Daarna varen we een flink stuk landinwaarts en komen uiteindelijk bij Indein. Een prachtig dorpje waar de huisjes van de Palaung een eeuwenoud stupacomplex omringen. Het is er doodstil en je hoort alleen de belletjes rinkelen. We komen veel rokende vrouwtjes tegen en geven nog wat geld uit bij de uitgestorven souvenirstalletjes. We zien de vissers roeien op hun specifieke manier met 1 been, kijken met bewondering naar de mensen in/op de drijvende tuinen, glijden door de bloeiende waterhyacinten en zien schoolkindertjes peddelend op weg naar school.
Het is genieten voor 100%.
Rondom het meer is er een 5-dagensysteem van markten. Vandaag is er markt in Thaung Tho. Om op de markt te komen moeten we eerst over allerlei boten heen klimmen. Geweldig! We worden vriendelijk begroet. Het is een kleurrijk gezicht. De mensen zijn heel donkerbruin en hebben oranje doeken of gewoon oude gerafelde handdoeken op hun hoofd. Ook hier kun je weer een eindeloze trap opklimmen om te eindigen bij een eeuwenoud stupa-complex. Het lijkt wel een beetje op Bagan. We kopen (weer!!!)een hele oude marionet.

renie Positie 1207 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Inle-meer
blogfoto nr. 2
Inle-meer
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heb ook een paar marionetten, waaronder een paard. Het marionettenspel is ook de enige manier om een soort van kritiek te leveren op de maatschappij , dat maakt het extra boeiend

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.