Rangoon reisblogs

Myanmar 2 Yangon

renie was er (tot 09 aug 2008) Gepost op 31 okt 100 reacties

We bezoeken een katholieke kerk, die ooit is ontworpen door de zoon van Cuypers. Je ziet gewoon een westerse kerk! Er hangen allerlei foto’s van vlak na de orkaan. De stad lijkt vergeleken met 2 jaar geleden niets veranderd. De straten waren toen ook al miserabel, dus omgehakte bomen vallen ons niet echt op. Volgens de inwoners scheelt het wel heel veel in hitte, want ze missen de bomen heel erg.
Ons ultieme uitstapje is een reisje met de trein. Op het perron bevindt zich een heus loket voor buitenlanders. F. mag zelfs in het huisje komen, moet allerlei papieren invullen en komt dan met treinkaartjes van 1 dollar naar buiten. Daarvoor krijgen we een treinreis van een uur en een plaatsje tegenover de conducteur. Als we vertrekken zwaait hij vanuit het raampje met een vlag, spant een touw om de ruimte voor zichzelf af te schermen en steekt wat betelnoten in zijn mond. Er zijn alleen banken langs de kanten, zodat er genoeg ruimte is om handel te drijven. We hebben voldoende vermaak om onze ogen uit te kijken. Aan het einde van de rit staat onze gids ons op te wachten om nog wat te gaan ondernemen.
Om onze reispapieren op te halen gaan we nog even langs Air Mandalay. Het is leuk om het meisje te ontmoeten met wie ik zo veel heb gemaild om onze reis rond te krijgen. We moeten de rekening contant betalen.

renie Positie 1350 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
yangon
blogfoto nr. 2
yangon
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.