Rangoon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rangoon image

Myanmar 2 Yangon

Rangoon
Myanmar
Renie

Myanmar 2 Yangon

We bezoeken een katholieke kerk, die ooit is ontworpen door de zoon van Cuypers. Je ziet gewoon een westerse kerk! Er hangen allerlei foto’s van vlak na de orkaan. De stad lijkt vergeleken met 2 jaar geleden niets veranderd. De straten waren toen ook al miserabel, dus omgehakte bomen vallen ons niet echt op. Volgens de inwoners scheelt het wel heel veel in hitte, want ze missen de bomen heel erg.
Ons ultieme uitstapje is een reisje met de trein. Op het perron bevindt zich een heus loket voor buitenlanders. F. mag zelfs in het huisje komen, moet allerlei papieren invullen en komt dan met treinkaartjes van 1 dollar naar buiten. Daarvoor krijgen we een treinreis van een uur en een plaatsje tegenover de conducteur. Als we vertrekken zwaait hij vanuit het raampje met een vlag, spant een touw om de ruimte voor zichzelf af te schermen en steekt wat betelnoten in zijn mond. Er zijn alleen banken langs de kanten, zodat er genoeg ruimte is om handel te drijven. We hebben voldoende vermaak om onze ogen uit te kijken. Aan het einde van de rit staat onze gids ons op te wachten om nog wat te gaan ondernemen.
Om onze reispapieren op te halen gaan we nog even langs Air Mandalay. Het is leuk om het meisje te ontmoeten met wie ik zo veel heb gemaild om onze reis rond te krijgen. We moeten de rekening contant betalen.

Foto's

cecdc.jpg
cecdc.jpg
Renie