Rangoon reisblogs

Yangon

Syllie was er (tot 11 feb 2010) Gepost op 21 mrt 103 reacties

Syl, 8 februari 2010
Birma , Yangon 34°

Mingalaba (of zoiets = goedendag)
Zo, heb zowaar een internetcafeetje gevonden naast het hotel! Ik ben in 1371 beland (volgens de kalender van Myanmar), en inderdaad, je gaat hier wel een behoorlijk eind terug in de tijd.... De reis is me meegevallen, hoewel het een roteind vliegen blijft, was het best te doen. Ik heb nu al meer dan een etmaal niet geslapen en ben een beetje de weg kwijt. Ga zo maar even een tukje doen voor het diner! Het bevalt tot nu toe prima, de groep lijkt heel aardig. Prima reisleiding die hier al 15 jaar zit en dus veel te vertellen heeft. De sfeer is geweldig hier, dit is echt authentiek Azië! De meesten lopen in longgy (lange rok), man en vrouw. Twaalfdehands auto's met het stuur links, maar ze rijden er inmiddels wel rechts dus da's niet zo handig. Op bussen reist er een bijrijder mee die kijkt of er ingehaald kan worden... Qua geld is het ook een heel gedoe; ik heb 1 biljet van 100 dollar gewisseld en heb er 95 biljetten voor teruggekregen.... Wel handig is dat onze lokale gids Myo voor bank speelt; we kunnen bij hem wisselen tegen een prima koers. Hij loopt dus met een enorme rugzak vol geld rond. Ongelooflijk! Ik liep net naar het internetcafé en ben wel 5 keer aangesproken, iedereen maakt een praatje. Allemaal heel relaxed. Ben net even wezen lunchen met 3 medereizigers, en was voor 3 dollar klaar, incl. cola en een literfles water. Dat schijnt overigens nog duur te zijn... Kleine biljetten zijn schaars hier, zodat je soms sigaretten of zelfs snoepjes als wisselgeld krijgt. Ik heb de eerste twee sigaretten al te pakken, haha! Het is allemaal best overweldigend, waarschijnlijk ook omdat ik een beetje wazig ben in mijn hoofd van het slaaptekort. De nacht voor vertrek ook maar 4 uur geslapen, dus ik ga er hier een eind aan breien en even een paar uurtjes pitten. Straks met z'n allen eten en een Yangon by night tour. Morgen vertrekken we om 7.30 (!!!) op tempeltour. Maar het schijnt dat iedereen hier altijd om 21 uur in bed ligt, dus vroeg opstaan zou geen probleem moeten zijn. Vreemd allemaal! Maar ik voel me goed en heb er zin in. Ik zit hier met een heel raar toetsenbord, dus let niet op typefouten... De verbinding is ENORM traag, morgen of zo weer een poging
Liefs
Syl

Syl, 8 februari 2010
Birma , Yangon 37°

Duizelingwekkende belevenissen
Ik kom even afkoelen in het op een generator aangestuurde internetcafeetje. Het is werkelijk bloedheet! Gelukkig een niet al te vochtige hitte, maar 37 graden is voor deze dame op dit moment nog een beetje aan de hete kant. Ik moet nog acclimatiseren! Overal op straat draaien de generatoren; de stroom is voor de zoveelste keer uitgevallen. Gisterenavond in mijn hotelkamer ben ik na 12 x stroomuitval in 2 uur in slaap gevallen en de tel kwijtgeraakt. Ik heb nog nooit een land meegemaakt waar zovaak de stroom uitvalt! Maar goed, dat hoort er allemaal bij. We hebben gisteren heerlijk gegeten aan de rivier bij het Junior Duck restaurant. Was wel een erg duur diner want het was een chique restaurant, ik was maar liefst 5 dollar kwijt... Na het eten nog een toertje langs de belangrijkste pagodes gemaakt, die allemaal prachtig waren verlicht. Als eerste de fameuze Shwedagon Pagode, prachtige gouden stoepa die zodanig was verlicht dat hij zowat vanuit de hele stad te zien was. Ook zijn we langs de Kerawiek gegaan, een kitscherige betonnen drakenboot, een replica van het vaartuig van een van de vele koningen. De weerkaatsing in het water was mooi. Op ieder "trottoir" en iedere hoek van de straat staan stalletjes met plastic kleuter meubilair die doorgaan voor restaurantjes. Of anders wel boekhandels, kledingwinkels of een "Blokker". Je weet niet waar je kijken moet, overal is wel wat te zien! Was om 20.30 uur al in mijn kamer waar ik na een broodnodige douche in slaap ben gesukkeld. Om 5u15 klaar wakker, ben maar wakker gebleven want ik moest toch om 6u30 op. Om 7 uur zat ik aan een lekker ontbijtje van toast met gebakken ei en een heel acceptabele koffie. Om 7u30 zat ik al in de bus op weg naar de grootste, mooiste en meest heilige pagode van het land; de Shwedagon Pagode.

(Ik sluit even af om op te slaan voordat straks de generator overgaat op gewone stroom en ik alles kwijt ben, verhaal wordt zometeen vervolgd met de belevenissen van vandaag)

Syllie Positie 14017 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 106 Blogs: 22 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De laatste dagen Yangon
0 0
Gepost op 21 maart
Birma Rangoon
Kyaikhto -> Bago -> Yangon
0 0
Gepost op 21 maart
Birma
Kyaikhto
0 0
Gepost op 21 maart
Birma

Reacties bij deze blog

Noor

Door: Noor • Geplaatst op

Hallo Syllie,
Wat een leuk blog heb je geplaatst. geeft een erg goed beeld van het land en de reis. Zelf heb ik ook nog plannen om die kant uit te gaan. Door jouw verhalen nog meer zin gekregen!
Ook alvast een goede volgende reis gewenst, met hopelijk meer verhalen.
Hartelijke groet,
Noor

Syllie

Door: Syllie • Geplaatst op

@Mies (travelgoom)
Bedankt voor je reactie op (een van) mijn blog(s). Ik heb hier alleen maar het weblog gekopieerd dat ik van mijn reis heb bijgehouden. Aangezien het max. 1.000 woorden per blog mag zijn, zijn het meerdere blogs geworden. Als ik zelf op reis ga lees ik blogs en reisverslagen die gaan over het land dat ik ga bezoeken. Ik vind het dan handig en prettig als ik de blogs bij elkaar en achter elkaar kan vinden. Ik doe dit niet voor mezelf, ik heb in mijn computer mijn eigen archief. Maar ik doe dit puur voor mensen die geïnteresseerd zijn en er misschien wat mee kunnen, als mensen het niks vinden dan lezen ze het toch niet? Niemand is tenslotte verplicht om mijn blogs te lezen. Zo werkt Reisreporter volgens mij, ervaringen delen. Ik zit hier niet om punten te scoren en de hoofdprijs te winnen die Columbus uitlooft, maar uitsluitend om ervaringen te delen met mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Zijn ze dat niet dan vind ik dat ook helemaal prima, dan kijken ze gewoon niet. Dus ik begrijp je vraag niet zo goed…

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Hoi Syllie,

Je hebt de pen (toetsenbord) gevonden zie ik. Een intrigerende reis lijkt me. Toch vraag ik me af wat je doel is om in een keer zoveel blogs te plaatsen. Ik vermoed namelijk dat je de plank mis slaat als het je bedoeling is je reiservaringen te delen. Gezien de reacties (volgens mij ben ik de eerste?) is dat ook te zien. Een overload die zal overkomen als het aanleggen van je archief (wat ook een doel kan zijn) maar niet als 'ervaringen delen' vrees ik. Zonde want het doet dan ook geen recht aan je mooie reisverhaal. Mijn tip en vraag (!): doe het stap voor stap.
Hoi Mies (TravelGoom)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.