Rangoon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rangoon image

Kennis maken met Myanmar.

Rangoon
Birma
Ciske

Kennis maken met Myanmar.

Na een relaxte vlucht komen we 's middags in Bangkok aan en omdat we niet zeker wisten of we de vlucht naar Yangon zouden halen hebben we voor één nacht 'n hotel in de buurt van het vliegveld geboekt. We douchen en gaan dan de buurt verkennen want er moeten restaurantjes zijn volgens de recenties. Heerlijk 's avonds buiten eten met de gedachte dat het koud is in Nederland , nog 'n paar biertjes en dan op tijd naar bed want morgenvroeg moeten we al om 5.30 u. op het vliegveld zijn.
Om 7.30 u. hebben we een vlucht naar Myanmar. Vanuit de lucht zie je geen bewoonde wereld alleen her en der staan stupa's.
Het is al 'n heel andere wereld als je op de luchthaven komt , het is er heel rustig t.o.v. andere int. vliegvelden. In de taxi naar het hotel vallen gelijk 3 dingen heel erg op. Bijna alle mannen dragen rokken en bij 65% van de auto's [ die minimaal 20 jaar oud zijn] zit het stuur rechts en bij de rest links maar ze rijden allemaal rechts , ik kan je vertellen dat dit héél raar is en dat je soms beter je ogen dicht kunt doen als ze gaan inhalen , en in tegenstelling tot andere Aziatische steden rijden er geen brommertjes.
Later krijgen we te horen dat dit is omdat de zoon van de prime minister in een auto zat en vanaf een brommer dood is
geschoten en toen heeft de minister de brommers in de stad verboden.

We gaan de stad verkennen en moeten ergens geld wisselen want we hebben geen kyats . Eigenlijk wil ik niet op straat wisselen maar het is zaterdag en de banken zijn gesloten dus besluiten we maar $ 100,- te wisselen als ze ons dan flessen is het nooit voor 'n groot bedrag. We worden overal aangesproken met de vraag " change money " en ergens waar het niet zo druk is zeg ik ja tegen zo'n ventje. Hij zwaait 'n paar keer en uit het niets heb ik 4 van die mannetjes om me heen staan , ik gebaar dat ik hier niet zo van gediend ben en hij stuurt er 2 weg. Ik krijg 80 briefjes van 1000 dus voor die $ 100,- hebben we al een hele pak geld maar het klopt tot op de cent nauwkeurig.
We gaan naar een grote overdekte markt [ Bogyoke market ] heerlijk zo'n geurende en kleurende aziatische markt . Als we van de markt af komen zien we een wisselkantoor dus besluiten we hier ook maar weer geld te gaan wisselen want de koers is nog iets beter als op straat. Het is 'n heel gedoe , het geld wordt wel 4 keer nageteld , paspoorten worden gecontroleerd en uiteindelijk gaan we met een dikke pak geld naar buiten. We wandelen door de stad en genieten van alles wat we op straat zien , 's avonds eten we bij " Monsoon " een restaurant met 'n westerse inslag dat wel 'n grote tegenstelling is met de rest van Yangon , daarna nog 'n paar biertjes tussen de locals en dan op tijd naar bed want dat doet de rest van de stad ook.

Foto's

91d60.jpg
91d60.jpg
Ciske
385da.jpg
385da.jpg
Ciske