Rakhine reisblogs

Naar Mandalay of niet?

gorke was er (tot 29 sep 2007) Gepost op 12 jul 1012 reacties

Vanmorgen eindelijk uitgeslapen heerlijk, voor een lekker ontbijtje moeten we naar het stadje lopen. We zijn te laat om in het hotel te eten na het ontbijt (brunch) gaan we naar de plaatselijke markt die was erg leuk om te zien, ook gaan we nog even bij de Yadana Man Aung-pagode kijken het is de oudste pagode van Nyaungshwe maar het is nauwelijks de moeite. We gaan terug naar het hotel want om 14.00 uur vertrekken we richting Kalaw daar gaan we overnachten omdat het naar Mandalay te ver rijden is en de weg er naar toe nog slechter is dan we al gehad hebben. Terwijl wij lekker achter in de taxi van het uitzicht zitten te genieten krijgt Soe een telefoontje van zijn collega die op dat moment in Mandalay met 3 Franse toeristen verblijft. Het blijkt in Mandalay zeer onrustig te zijn en al de bezienswaardigheden zoals kloosters, pagodes en Mandalay Hill zijn gesloten . Ook daar zijn grote demonstraties bovendien is er een avondklok ingesteld, dus misschien is het beter Mandalay over te slaan wat we erg jammer vinden, we denken er nog even over. Om 4 uur komen we aan in Kalaw door de ligging op 1300 meter wordt het tijd om de trui uit de rugzak te halen dat is wel even wennen want we hebben het ontzettend warm gehad de laatste dagen. We overnachten in het Dream Villa hotel waar ze eenvoudige maar schone kamers hebben, dus zijn wij weer te tevreden. Nadat we de rugzakken in de kamer hebben gezet besluiten we om de plaats te gaan verkennen aangezien er wat mooie koloniale gebouwen staan lijkt ons dat wel leuk. Maar als de regen met bakken uit de lucht komt vallen besluiten we om maar een biertje gaan drinken in de plaatselijke kroeg waar we weer de enige toeristen zijn en het bier 40 eurocent kost en het smaakt nog goed ook. Om 19.00 uur hebben we afgesproken met Soe om met z,n drieën te gaan eten, hij weet een goed restaurant waar ze alu (aardappelen) verkopen. Had ik maar nooit tegen Soe gezegd dat ik aardappelen lekker vind want wat bij ons aardappelen zijn is in Myanmar chips en dat is niet goed voor mijn lijn. Maar toch lekker aan de chips gezeten met een erg lekker sausje waarvan we een fles kopen voor thuis. Met Soe spreken we af dat we Mandalay overslaan en dat we morgen naar Bagan afreizen.

gorke Positie 74 (21991 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 1594 Blogs: 29 Fans: 73
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Christmas Eve at Sunny`s place
4 16
Gepost op 25 december
India Odisha
Nieuwe spelregels voor Columbus - deel 2
0 8
Gepost op 03 april
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Weer leuk om te lezen , jammer van Mandalay.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Krijg zin in Alu matter... Leuk weer!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel herkenbaar, jouw verhalen.

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Kalaw vond ik een heerlijke plaats, zeker de markt was erg leuk. Jammer dat jullie Mandalay moesten overslaan maar Bagan is ook een prachtig alternatief!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een grappige naam Dream villa, Jammer van Mandalay. maar jullie zouden niet jullie zijn als je neit plan B hebt en daar weer iets geweldigs van maakt. Leuk om mee te reizen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.