Rakhine reisblogs

Op weg naar Tangau

gorke was er (tot 27 sep 2007) Gepost op 04 jul 108 reacties

Na weer een goed ontbijt, ze serveren er altijd een birmese lekkernij bij, worden we om 8.30 door Ko Soe opgehaald……de rondreis gaat beginnen na de drukte van Yangon is het erg rustig op de weg wat ons goed bevalt. Onderweg stoppen we bij de oorlogsbegraafplaats van Htaukkyan hier liggen de graven van 27.000 geallieerde soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Birma zijn gesneuveld. Daarna in het plaatsje Twante gestopt om een pottenbakkerij te bezoeken was erg aardig om te zien. We rijden verder richting Bago waar we als eerste bij de Kyaikpun-pagode stoppen, dit bouwwerk bestaat uit vier enorme boeddhabeelden we zijn niet naar binnen geweest aangezien de entree prijs 10 dollar was en we dat aan de hoge kant vonden (er komen nog genoeg pagodes). Na weer een stukje rijden zien we al van verre een enorme liggende boeddha, de boeddha van Shwethalyaung het blijkt het mooiste en heiligste boeddhabeeld van Myanmar te zijn……. Hij is geweldig om te zien, met zijn afmeting van 55 meter lang en 16 meter hoog is het een van de grootste liggende boeddha’s ter wereld. Na deze liggende boeddha is het tijd om naar de Maha Kalyani Sima te gaan in deze wijdingshal voor monniken zijn wij getuige van 1500 etende monniken die in stilte genieten van de lunch erg mooi om te zien. Voordat we zelf gaan lunchen gaan we nog een pagode bezoeken de Mahazedi-pagode ook deze is weer heel erg mooi om te zien. Bij een soort wegrestaurant gaan we zelf eten, we kregen daar een soort Indische rijsttafel maar dan op zijn Birmees, het eten smaakte goed en koste 3300 kyat dat is 2 euro voor twee personen. De rest van de middag zitten we in de auto op weg naar Tangau. Naarmate we verder Myanmar intrekken word de weg slechter en het straatbeeld steeds mooier om te zien weinig auto`s veel paard en wagens en overvolle bussen en vrachtwagens. Ook zie je veel vee zoals koeien en geiten langs de weg we kijken onze ogen uit. Tegen 5 uur komen we in Tangau aan we overnachten in een bungalow van het Mothers house hotel een prachtige kamer met een terrasje waar we vanavond nog even een lekker biertje kunnen drinken kosten 15 dollar per kamer plus ontbijt. Voor het avondeten gaan we naar het plaatselijke restaurant aan de voorkant van het hotel waar we goed gegeten hebben, met zijn tweeën betaalde we 6 euro incl. Bier, voor op ons terrasje hebben we in het restaurant nog een fles Mandalay rum gekocht kosten 1,25 euro lekker met een colaatje maar niet te veel want ook morgen is het weer vroeg dag.

gorke Positie 75 (22165 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 1595 Blogs: 29 Fans: 73
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Christmas Eve at Sunny`s place
4 16
Gepost op 25 december
India Odisha
Nieuwe spelregels voor Columbus - deel 2
0 8
Gepost op 03 april
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Lijkt me geweldig en die prijzen dat hebben wij ook in het noorden van Laos meegemaakt.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Volgens mij wordt je totaal ge-boeddhaseert... (is dat een woord?). Wat een enorme lading religie en cultuur komt er voorbij. Je geeft een kleurrijk beeld van Birma.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Lekker gedetailleerd verslagje! Leuk!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ik weet al vast een beetje wat ons straks te wachten zou kunnen staan. Lijkt me helemaal perfect als ik het zo lees. En rum voor 1,25 euro? Ik ben al weg!! :-)

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Mooi beschreven Margo, het maakt mij nieuwsgierig, moet er ook maar eens naar toe.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.