Pyin Oo Lwin

'497039' door afrika '497039' door afrika

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Hoogtevrees......?

afrika

Vanuit Kyaukme gaan we met de trein naar Pyin Oo Lwin, een rit van vijf uur en we zijn vol verwachting om het beroemde Gothek viaduct te zien en er over heen te rijden. Vanuit verschillende kanten heb je er zicht op en het rijden óp het viaduct is een belevenis op zich. Aan beide kanten een kleine, lage afrastering en verder alleen maar diepte…. Maar de trein rijdt er al over heen sinds 1901 dus we gaan er gewoon van uit dat het goed gaat. Je moet echter geen hoogtevrees hebben.

'498253' door Leeu '498253' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Vlees nog Vis!

Leeu

Voor mij is het Vlees nog Vis want ik koop geen Vis bij de slager en geen Vlees bij de Visboer. Hier op de markt in Pyin Oo Lwin is het allemaal wel mogelijk alhoewel ik moet zeggen dat de verkoopster er wel wat bleekjes bij zit.

'522889' door Leeu '522889' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Ik heb een brief...ge

Leeu

Wij liepen over de markt in Pyin Oo Lwin en deze verkoopster viel ons op. Ze was erg verdiept in een brief die ze aan het lezen was. Ze keek hierbij erg serieus. Nadat zij de brief had gelezen draaide zij hem om en begon opnieuw met lezen, waarbij ze alleen maar oog had voor de brief.

'490946' door Jelle51 '490946' door Jelle51

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Bonte neushoornvogel

Jelle51

In Birma zijn verschillende neushoornvogels, Dit is er een van met een mooie grote gele snavel en prachtige wimpers. De bonte neushoornvogel is 75 cm lang.

'513040' door ciske '513040' door ciske

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Rijst zeven.

ciske

Tijdens een wandeling door Pyin Oo Lwin komen we bij een schuur waarvoor deze mensen zitten om het rijst te zeven . Wanneer het klaar is worden ze in de groene zakken gedaan en op een paard en wagen geladen om naar de verkoper te brengen.

'498734' door twalia '498734' door twalia

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Spelen!

twalia

Pyin Oo Lwin staat vooral bekend om zijn National Garden. Deze botanische tuin is opgericht in 1915. Hier kun je lekker wandelen en picknicken. Ook de Birmezen zijn dol op het park, het is echt een dagje uit! Zo ook voor deze kinderen, die hier lekker kunnen spelen.

'504310' door Leeu '504310' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Laden en lossen!

Leeu

De trein wordt handmatig geladen en elk hoekje en gaatje wordt benut. De sjouwers geven niet om een kilo meer of minder en hebben hun eigen systeem ontwikkeld om de vracht op te tillen en de trein in te dragen. Alles wordt op blote voeten of op slippertjes gesjouwd geen enkele veiligheidsschoen kom er aan te pas. Ik heb respect voor de mannen maar gezond is het niet.

'499166' door Leeu '499166' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Ik en mijn trommelaar

Leeu

Tafereeltje wat ik op de markt zag en wat zo leuk om te zien is. Een klein jongetje die een plastic trommelaartje heeft op batterijen en dan mee gaat staan dansen en helemaal opgaat in zijn trommelaartje.

'492193' door Leeu '492193' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

's Morgens vroeg op d

Leeu

's Morgens vroeg op de markt van Pyin Oo Lwin komen de monniken hun ronde lopen op hun bloten voeten en stilzwijgend. Ze wachten bij elke kraam op een gift, dit kan eten of geld zijn.

'503799' door Leeu '503799' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Zouten van de vis!

Leeu

Het maakt niet uit hoe druk het is op de markt maar als je even een nieuwe lading vis moet zouten doe je dat gewoon midden in het looppad. Je hebt er veel plezier in en kletst met iedereen honderd uit. Gewoon gezellig, de markt, in Pyin Oo Lwin.

'492765' door Leeu '492765' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Schuifelend maar wel.

Leeu

Schuifelend liep deze oude man over de markt. Gezien de tas die hij mee had was het duidelijk dat hij het een en ander wilde inkopen. Hij ging voetje voor voetje en soms een beetje aarzelend maar wel vastberaden.

'490153' door Leeu '490153' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Met open mond!

Leeu

Met open mond stonden we naar deze Buddha te kijken en we zagen alle neon lichtjes flikkeren. Vol devotie werd er gebeden voor de Buddha en werden er grote offers geofferd. Ik wil jullie Buddha's stralenkrans niet onthouden.

'503767' door Leeu '503767' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Goed nieuws!

Leeu

Deze dame zat haar post door te nemen achter haar marktkraam in Pyin Oo Lwin. Aan het briefpapier te zien moet het een dierbare zijn maar aan haar gezicht te zien is het serieus nieuws misschien volgt het goede nieuws nog.

'499112' door Leeu '499112' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Even bijpraten!

Leeu

Op de vroege ochtend naar de markt van Pyin Oo Lwin, waar het dan nog relatief rustig is en de dames achter de kramen nog even tijd hebben om bij te praten.

'507351' door Leeu '507351' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Traditioneel Birma!

Leeu

Op het station zag ik deze vrouw in traditionele kleding van een bergvolk rustig zitten wachten op de trein. Ze nam alles goed in ogenschouw. Je ziet in Birma de dames in traditionele kleding en moderne kleding, het laatste krijgt een beetje de overhand.

'511745' door Leeu '511745' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

De rook kronkelt...om

Leeu

Een mooie tempel opgezocht hoog op een heuvel zodat we een goed overzicht hadden en toen de avond viel zagen we de kookvuurtjes branden met de rook die omhoog kronkelt. We kregen als afscheid van de dag nog een mooie rode gloed. Weer een dag voorbij in een prachtig land.

'503751' door Leeu '503751' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Goedkope Kleding!

Leeu

Deze kraam zagen wij op de markt van Pyin Oo Lwin. Er worden goedkope 2e hands synthetische kleding uit China verkocht. Dit soort kraampjes zie je hand over hand toenemen. Je ziet ook steeds meer mensen erin lopen met name de kleine kinderen.

'507552' door POSJE '507552' door POSJE

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Hoedjesdag

POSJE

Op de markt in Pyin Oo Lwin is het hoedjesdag, tenminste voor deze moeder met kind. Het beschermt goed tegen de zon en het staat nog leuk ook.

'508457' door Leeu '508457' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Scheve tempel!

Leeu

In Pyin Oo Lwin bezochten wij deze tempel en hij was bijzonder vanwege dat wat recht lijkt scheef is en omgekeerd. Hij staat een beetje op een hellend vlak en daardoor niet overal recht.

'504644' door Leeu '504644' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

's Morgens vroeg!

Leeu

's Morgens vroeg gaan de monniken op pad. Eerst komt er een monnik met een belletje waarmee de aankondiging wordt gedaan dat de monniken in aantocht zijn en ongeveer een kwartier later volgen de monniken met hun schalen langs. Ze zijn blootsvoets en zeggen niet een indrukwekkend gezicht.

'530853' door twalia '530853' door twalia

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Daar komt de trein!

twalia

Overal ter wereld zijn kinderen hetzelfde. Kleine kinderen zijn dol op treinen, zo ook dit tweetal. Ze zitten op het spoor bij het treinstation van Pyin Oo Lwin. Vol verwachting kijken ze uit naar de trein. En als de trein er dan eindelijk aan komt, verschijnen er een mooie lachje op de gezichtjes.

'530645' door Leeu '530645' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Enkele waterval!

Leeu

De Pwe Gauk Fall bestaan uit 2 watervallen. One Fall en de Two Falls. De watervallen zijn heel populair voor de Birmezen om te bezoeken en ze maken hele familie uitjes hier naar toe. Hier is de One Fall te zien.

'511965' door Leeu '511965' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Verkiezingen in Birma

Leeu

Dit is 1 van de vele legerbasissen die we in Birma zagen. Enorm groot voor bij zo'n kleine plaats als Pyin Oo Lwin. Even verderop lag ver buiten de plaats lag een universiteit. De studenten hebben dus altijd het leger tussen hun en de bevolking. Strategisch gezien een slimme zet. Bij de verkiezingen die vandaag gehouden zijn is een kwart van de zetels voor de militairen en een kwart voor de ministeries. Wat gebeurd er met de andere helft? De bevolking ziet het positief in want ze stemmen allemaal op mama!

'537637' door Leeu '537637' door Leeu

BirmaPyin Oo Lwin

BirmaPyin Oo Lwin

Gohteik spoorwegbrug!

Leeu

Gohteik viaduct, de spoorbrug ligt tussen de twee steden van Pyin U Lwin , de zomerhoofdstad van de voormalige Britse koloniale bestuurders van Birma, en Lashio , de belangrijkste stad in het noorden van Shan State. Het is de hoogste spoorbrug in Birma en de grootste spoorwegschraag ter wereld. De brug ligt op ongeveer 100 km ten noordoosten van Mandalay. De brug werd gebouwd in 1899 en in 1900 ingevuld door Pennsylvania en Maryland Bridge Construction. De componenten werden gemaakt door de Pennsylvania Steel Company, en de onderdelen werden verzonden vanuit de Verenigde Staten. De spoorlijn werd gebouwd als een manier voor het Britse Rijk om hun invloed in de regio uit te breiden. Het bouwproject werd geleid door Sir Arthur Rendel, engineer voor de Birma Railroad Company .De werkelijke hoogte van de brug gemeten vanaf de rail dek naar de grond op de stroomafwaartse zijde van de hoogste toren is 102 meter. (Wiki)