Naypyidaw

'293167' door janhermens '293167' door janhermens

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Donderwolken boven Na

janhermens

Met de trein onderweg van Yangon naar Mandalay kom je ook langs de nieuwe hoofdstad Nay Pyi Taw. Het regime voelt zich blijkbaar zó onveilig dat het burgers en toeristen verboden is deze stad te bezoeken. De trein stopt er wél, maar iedereen die uitstapt wordt uitvoerig gecontroleerd en moet een toegangsbewijs hebben.

'515088' door ciske '515088' door ciske

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Marktbeeld.

ciske

Markten bezoeken blijft altijd een hobby van mij als ik in het buitenland ben . In Mandalay hebben ze een vis en bloemen markt , niet zo'n goede combi vond ik dus zijn we maar over de gewone markt gelopen.

'506617' door Graaf '506617' door Graaf

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Langs de trein

Graaf

'88965' door arpad '88965' door arpad

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Een dag ten einde

arpad

Genieten van de stilte

'99701' door gorke '99701' door gorke

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Inle lake

gorke

Nyaungshwe de plaats waar de meeste toeristen verblijven is via een kanaal met het Inle-meer verbonden. Op het meer zie je al snel de eerste beenroeiers. De intha hebben een roeitechniek ontwikkeld die uniek is in de wereld. Balancerend op èèn op de voorplecht en met het andere been rond een peddel roeien ze hun bootjes met een wijd uitzwaaiende beweging voort. Bijna alle boten doen Ywama aan, een dorpje op 12 km. afstand van Nyaungshwe. Het is gebouwd in het meer, met houten huizen op palen en kanalen als straten. Boten zijn te huur bij hotels en guest houses. Om het meer op te mogen, moet je bij een controlepost entreegeld betalen. Ik betaalde in september 2007 11euro voor een dagje rondvaren op het Inle meer wat het zeer de moeite waard was

'397786' door MVerkennis '397786' door MVerkennis

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Moeder sprokkelt hout

MVerkennis

Deze kleurenpracht trok me enorm aan, samen met de geweldige vrolijke lach van deze moeder. Ze heeft hartstikke veel gewicht op haar rug en ook nog eens een kind te dragen! Toch blijft ze lachen.

'126071' door plony '126071' door plony

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Klein kindje op de...

plony

Dit kindje zat bij de groentekraam op de markt maar had het niet naar zijn zin.

'88967' door arpad '88967' door arpad

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Silhoutten

arpad

Wat mensen toch kunnen bouwen.....

'299512' door willemein '299512' door willemein

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Boeffies

willemein

Dit zijn de boeiffies van de straat in de buurt van de goeden rots. Leuk om te zien heo graag kinderen altijd op de foto willen. En dan laten zien natuurlijk!!

'255131' door Pat43 '255131' door Pat43

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Beat naast Buddha

Pat43

Novice in het teakhouten Shwenyaungpye-klooster nabij de stad Naypyidaw aan Inlemeer. Ook hier in het binnenland van Myanmar jeugdige bewondering voor de beatmuziek en de daarbij horende uitingen..

'245564' door Graaf '245564' door Graaf

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

'mobiele' monnik

Graaf

Tijdens de lange treinreis van Yangon naar Mandalay, zaten er ook een paar monniken in onze coupé voor de 'upper-class'. Een ervan zat uren lang met zijn mobieltje te bellen, de tijden veranderen, ook voor het kloosterleven.

'269279' door Graaf '269279' door Graaf

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Bedelaar

Graaf

Een treinreis door Birma is een hele belevenis. Alle mensen die je op zo'n hele dag in de trein ziet, dan verder heel veel verkopers die erop en eraf springen en tussendoor langskomen met hun koopwaar, maar ook bedelaars zoals deze oude man (vermoedelijk een moslim). Met een paar van onze afgedankte bankbiljetjes kon hij weer een hele tijd leven.

'561755' door Graaf '561755' door Graaf

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

(Rail)road to Mandala

Graaf

Wij zitten in een coupé voor ‘Upper-Class’, allemaal een luxe stoel, die alleen nog maar in de ligstand blijft staan. De rest van de trein is ‘Ordinary-Class’ of nog minder. De trein hobbelt en schommelt zó erg dat je niet kunt lezen, schrijven of puzzelen, een fototoestel kun je ook niet stilhouden. Je krijgt nu, terwijl je probeert stil te zitten toch voldoende beweging (je hoeft niet meer naar de sportschool om op een trilplaat te gaan staan); de trein heeft alleen ARKO (alle ramen kunnen open) en dicht kunnen ze niet. Toen het licht werd gingen de LED lampen uit, doordat in de hele trein de stroom uitgeschakeld werd, dus de ventilatoren konden ook niet meer aan. Voordat we halverwege waren was het water bij het toilet al op. De hele rit zijn er veel mensen die op en af de trein springen, een stukje meerijden en van alles te koop aanbieden. Kinderen verzamelen lege flessen, ze willen ook graag je afvalzakjes hebben, die ze helemaal uitzoeken of er nog iets eetbaars in zit en vervolgens gooien ze de hele inhoud zo uit de trein. We rijden langs de nieuwe hoofdstad NayPyiTaw, een modern nieuw station, de regering zetelt hier al, er wordt heel veel gebouwd en nieuwe snelwegen aangelegd. De Shwedagon hebben ze exact nagebouwd, maar weinig willen hier wonen het is een spookstad. Op 2/3 van de geplande reistijd zijn we op de kaart net over de helft, onze gids zegt dat we al ongeveer 1½ uur vertraging hebben. Als we om 10 uur ’s avonds in Mandalay aankomen hebben we 17 uur in de trein zitten schudden. Het perron is vol met mensen, hele gezinnen liggen hier te slapen, hun hele hebben en houwen in tassen naast zich. In het hotel aangekomen eerst rennen naar het toilet, want dat hadden we al een hele dag opgehouden.

'560679' door Graaf '560679' door Graaf

BirmaNaypyidaw

BirmaNaypyidaw

Verkoop in de trein

Graaf

Met de trein door Myanmar reizen is een echte belevenis. Onderweg springen vele verkopers van diverse levensmiddelen regelmatig op en af de trein, soms lijkt de treincoupé meer een lokale markt.