Mandalay reisblogs

Op de brommer door Mandalay en omgeving 4 (Ubein brug)

aran2005 was er (tot 13 feb 2011) Gepost op 07 aug 112 reacties

Een kort ritje vanuit Inwa en we arriveerden bij de Ubein-brug. Het was rond een uur of 15.00. De Ubein brug is een teakhouten brug van ca. 1,2 km lang die midden over een meer loopt. Hij is toegankelijk voor wandelaars en soms wordt er op gefietst. Waarschijnlijk is ie ooit helemaal van teakhout geweest, maar inmiddels heeft de brug al wel wat betonnen pijlers. Dat is niet zo vreemd want de boekjes zeggen dat de brug ongeveer 200 jaar oud is.
Mijn brommerchauffeur zette mij vlakbij het begin van de brug af. Daar zijn wat winkeltjes en restaurants. Ik werd meteen al aangesproken door een booteigenaar voor een tochtje op het meer, maar ik had een ander plan. Ik besloot om eerst even naar beneden te lopen. Aan het begin van de brug stond er geen water onder dus als je dan een beetje op afstand gaat staan kun je mooie foto’s maken.
Vervolgens naar het beginpunt van de brug om te beginnen met mijn wandeling over de brug.
Op de brug is het niet heel druk, maar er lopen constant mensen in beide richtingen. En langs de kant zit er zo af en toe een verkoper of wat oudere mensen die zitten te bedelen. Gezien het tijdstip dat ik er was waren er nog maar zeer weinig toeristen. Op de brug raakte ik al snel aan de praat met een groepje Chinese Birmese tieners. Nou ja aan de praat, er was maar 1 jongen die een beetje Engels sprak. De overigen liepen in eerste instantie een beetje te giechelen, maar dat ging later over. Wat ik van die jongen begreep was de groep een dagje uit. Het waren chinezen maar ze woonden wel in Myanmar. Het giechelen begon weer toen bij 1 van de tieners een camera tevoorschijn kwam en de jongen die Engels sprak kon de boodschap over brengen aan mij of ik met ze op de foto wilde. Geen enkel probleem, we hebben een mooie groepsfoto gemaakt en een aantal wilde nog alleen met mij op de foto. Ze bedankten mij er hartelijk voor.
Ergens halverwege de brug ben ik even met de trap naar beneden gegaan. Je komt dan op een eiland dat in het meer ligt. Vervolgens weer naar boven gelopen en de route over de brug vervolgd. Omdat er constant mensen heen en weer lopen, verveelt het geen moment. En daarnaast heb je natuurlijk constant naar alle kanten uitzicht op het meer. Aan de overkant neem ik een drankje en wandel meteen terug. Wel op mijn gemak, maar de terugweg gaat toch sneller. Als ik terug ben loop ik richting de bootjes en zie de bootsman die me had aangesproken toen ik arriveerde. Ik maak met hem een afspraak over de prijs voor het boottochtje. Zeg hem dat ie even moet wachten omdat ik inmiddels trek had gekregen en eerst wat ga eten. Na het eten vertrekken we in zijn roeiboot. Het is op dat moment de enige boot met een toerist bij de brug. Ik kan zelf aangeven waar we naar toe moeten varen om een mooi uitzicht te hebben op de brug en om mooie foto’s te maken. Een groot geluk is dat er op het moment dat we een goede positie in hebben genomen er een hele groep in roze geklede nonnen de brug op loopt. Ze komen niet verder dan 200 meter op de brug en keren vervolgens om. Ik kreeg weer de kans om deze groep nonnen op de foto te zetten. Een van die foto’s heb ik enige tijd geleden al geplaatst bij de foto’s. Het is de moeite waard om die te bekijken.
Het loopt tegen het eind van de middag en er komen steeds meer bootjes met toeristen het meer op. Ze gaan allemaal naar 1 zijde van de brug en daar liggen er ongeveer 20 op rij. Het is een schitterend gezicht om de zon achter de brug onder te zien gaan. En dat is meteen het moment dat alle bootjes terug varen.
Aan wal staat mijn brommerchauffeur te wachten. We vertrekken meteen richting Mandalay. Het begint donker te worden. Teruggekomen bij het hotel reken ik af met de brommerchauffeur en we nemen afscheid. Hij heeft me de hele dag veilig rondgereden. Bij het hotel stond op dat moment de brommerchauffeur, die er meestal staat en mij iedere keer aanspreekt. De volgende ochtend had ik nog even tijd in Mandalay voordat mijn bus naar Hsipaw zou vertrekken en ben toen met hem naar het monnikendistrict in Mandalay gereden. We kwamen daar goed aan, maar gelukkig had ik hem niet gekozen voor mijn dagtoer de vorige dag. Het bleek dat zijn brommer iedere keer haperde en dat gaf totaal geen veilig gevoel.

aran2005 Positie 28418 (0 p.) Lid sinds 19-05-2008 Foto's en tips: 413 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 2
Een groep nonnen loopt over de brug
blogfoto nr. 3
Monniken wandelen over de brug
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op het Inle meer
4 2
Gepost op 25 augustus
Birma Inle Lake
Naar het Inle meer
4 4
Gepost op 19 augustus
Birma Inle Lake
Een dagje terug in Mandalay
2 7
Gepost op 13 augustus
Birma Mandalay

Reacties bij deze blog

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Ook weer leuk om te lezen, had graag wat meer foto`s bij je blog gezien b.v. die van de nonnen!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Die brug blijft een fenomeen. Nu weet ik er weer meer van!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.