Mandalay reisblogs

Op de brommer door Mandalay en omgeving 3 (Inwa)

aran2005 was er (tot 13 feb 2011) Gepost op 01 aug 112 reacties

De tocht ging terug over de brug over de Irrawady rivier. Bij Inwa aangekomen keek ik mijn chauffeur vragend aan welke kant ik op moest. Hij wees mij richting het water. Als je bij Inwa aankomt moet je namelijk eerst met een pontje mee. Naast wat toeristen zit ik met merendeels lokale mensen op de boot. Het is een tochtje van een paar minuten. Aan de overkant aangekomen staan er een heleboel ‘paard-en-wagens’ klaar om toeristen te vervoeren naar de diverse bezienswaardigheden. Eigenlijk had ik in mijn hoofd om te gaan lopen, maar ben toch overstag gegaan voor $5. En dat is volgens mij de standaard prijs die iedereen betaalt. Gelukkig ben ik overstag gegaan want het was een behoorlijke wandeling geweest in de hitte. Daar kwam nog bij dat ik die dag nog meer op de planning had staan (en niet het minste) namelijk de Ubein brug in Amarapura waar ik ruim voor zonsondergang aan wilde komen.
Inwa of ook wel Ava genoemd is een historische stad.
Het was een relaxed ritje in de wagen. De route liep gedeeltelijk door de rijstvelden en zo te zien ben ik niet de enige toerist die zich daar per paard en wagen laat vervoeren. De eerste stop was het teakhouten Bagaya Kyaung klooster. Je kunt er prachtig houtsnijwerk zien. De route werd vervolgd en de tweede stop was de 27 meter hoge Nanmyin uitkijktoren. Deze toren heeft het in de loop der jaren zeer zwaar gehad en een aardbeving overleeft. Hij ziet er dan ook vrij gammel uit. Maar je kunt gewoon naar boven klimmen. En dat heb ik natuurlijk gedaan. En dat werd beloond met een prachtig uitzicht over Inwa en de andere kant op de Irrawady-rivier de brug waar we al 2 keer over waren gekomen met de brommer die dag en een schitterend uitzicht op de heuvel van Sagaing aan de overkant van de rivier en een bestemming die ik eerder die dag had bezocht (zie vorige blog).
Naar beneden en op de kar gesprongen. Voor dit traject kreeg ik de teugels in handen. Dat was geen enkel probleem want volgens mij wist het paard de weg blindelings te vinden en hadden mijn instructies weinig of geen invloed. De laatste bestemming in Inwa was het Maha Aungmye Bonzan klooster. Op mijn gemak een rondje gelopen om het klooster en een praatje gemaakt met een monnik die aan kwam gelopen. Naast dit klooster staan een paar gouden pagodes op rij. Teruggelopen naar de plek waar mijn paard en wagen stond en terug gereden richting het pontje. Het was even wachten tot de boot vol genoeg was voor de overtocht. Een vrouw met wat koopwaar, een jongen met een brommer en wat toeristen zorgden daar snel voor. Aan de overkant van het water stond mijn brommerchauffeur trouw te wachten om naar de laatste bestemming van die dag te rijden, de Ubein brug.

aran2005 Positie 28428 (0 p.) Lid sinds 19-05-2008 Foto's en tips: 413 Blogs: 12 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op het Inle meer
4 2
Gepost op 25 augustus
Birma Inle Lake
Naar het Inle meer
4 4
Gepost op 19 augustus
Birma Inle Lake
Een dagje terug in Mandalay
2 7
Gepost op 13 augustus
Birma Mandalay

Reacties bij deze blog

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Leuk herkenbaar!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Ik heb dit verslag weer met plezier gelezen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.