Mandalay reisblogs

Op de brommer door Mandalay en omgeving 2 (Sagaing)

aran2005 was er (tot 13 feb 2011) Gepost op 24 jul 112 reacties

Vervolg van de brommerrit. M’n chauffeur rijdt rustig en goed. Het is een aardig stukje rijden van Amarapura naar Sagaing. Onderweg komen we over een brug over de Irrawaddy rivier. Vanaf de brug kun je zien dat de houtproduktie niet stil ligt. Er worden verschillende schepen volgeladen met boomstammen, waarschijnlijk teakhout. Sagaing is een plaatsje met enorm veel kloosters tempels en stoepa´s gelegen op een heuvel. Na een aantal stops gaan we door naar de tempel op de top van de heuvel. De brommer heeft hier en daar veel moeite met de het steile weggetje en een paar keer besluit ik er maar even af te springen en te lopen. Zo komen we goed boven. In de tempel op de top heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en over de Irrawady rivier met de brug waar we op weg naar Sagaing over zijn gekomen.
Bij een hek vanwaar je een van de mooie uitzichten hebt staat een nonnetje te snikken. De reden weet ik niet maar het is wel aandoenlijk. Verder raak ik er aan de praat met wat oudere jeugd.
Ze spraken een beetje engels, maar met handen en voeten kun je wat uitwisselen en een grapje kunnen ze altijd waarderen. Deze tempel had op het moment dat ik er was zeer weinig bezoekers.
Mijn brommerchauffeur lag bij terugkomst een beetje te dommelen en zag mij in eerste instantie niet aankomen tot ik hem wel heel dicht naderde en hij mij hoorde lopen deed hij zijn ogen open, sprong op en startte de brommer. Op naar de volgende bestemming van die dag: Inwa

aran2005 Positie 28059 (0 p.) Lid sinds 19-05-2008 Foto's en tips: 413 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Houttransporten op de Irrawaddy rivier
blogfoto nr. 2
Uitzicht vanaf de top
blogfoto nr. 3
Snikkend nonnetje
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op het Inle meer
4 2
Gepost op 25 augustus
Birma Inle Lake
Naar het Inle meer
4 4
Gepost op 19 augustus
Birma Inle Lake
Een dagje terug in Mandalay
2 7
Gepost op 13 augustus
Birma Mandalay

Reacties bij deze blog

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Leuk vervolg; ik vind het toch maar bijzonder per brommer!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Een bijna identieke ervaring als die van ons. Foto twee heb ik bijna nagenoeg hetzelfde. Wat was het mooi daar boven en geen mens gezien daar (afgezien van een enkel nonnetje/monnik).

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.