Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mandalay image

Op de brommer door Mandalay en omgeving 2 (Sagaing)

Mandalay
Myanmar
Aran2005

Op de brommer door Mandalay en omgeving 2 (Sagaing)

Vervolg van de brommerrit. M’n chauffeur rijdt rustig en goed. Het is een aardig stukje rijden van Amarapura naar Sagaing. Onderweg komen we over een brug over de Irrawaddy rivier. Vanaf de brug kun je zien dat de houtproduktie niet stil ligt. Er worden verschillende schepen volgeladen met boomstammen, waarschijnlijk teakhout. Sagaing is een plaatsje met enorm veel kloosters tempels en stoepa´s gelegen op een heuvel. Na een aantal stops gaan we door naar de tempel op de top van de heuvel. De brommer heeft hier en daar veel moeite met de het steile weggetje en een paar keer besluit ik er maar even af te springen en te lopen. Zo komen we goed boven. In de tempel op de top heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en over de Irrawady rivier met de brug waar we op weg naar Sagaing over zijn gekomen.
Bij een hek vanwaar je een van de mooie uitzichten hebt staat een nonnetje te snikken. De reden weet ik niet maar het is wel aandoenlijk. Verder raak ik er aan de praat met wat oudere jeugd.
Ze spraken een beetje engels, maar met handen en voeten kun je wat uitwisselen en een grapje kunnen ze altijd waarderen. Deze tempel had op het moment dat ik er was zeer weinig bezoekers.
Mijn brommerchauffeur lag bij terugkomst een beetje te dommelen en zag mij in eerste instantie niet aankomen tot ik hem wel heel dicht naderde en hij mij hoorde lopen deed hij zijn ogen open, sprong op en startte de brommer. Op naar de volgende bestemming van die dag: Inwa

Foto's

f587b.jpg
f587b.jpg
Aran2005
19b00.jpg
19b00.jpg
Aran2005
9148d.jpg
9148d.jpg
Aran2005