Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mandalay image

Op de brommer door Mandalay en omgeving 1

Mandalay
Myanmar
Aran2005

Op de brommer door Mandalay en omgeving 1

De afstand van het vliegveld naar Mandalay is vrij groot. Het is ongeveer een uur rijden met een taxi. Mijn eerste optie om te overnachten was Peacock's lodge, een stukje buiten het centrum. Dus ik vroeg de taxichauffeur me daar heen te rijden. Daar aangekomen zag het er goed uit en op een rustige locatie, de lodge heeft dan ook een speciale aanbeveling in de Lonely Planet. Helaas was het al volgeboekt voor de komende nacht. Dat was eigenlijk de eerste keer dat ik dit 'probleem' had in Myanmar. Gelukkig was de receptioniste zo vriendelijk om mijn 2e optie te bellen om te vragen of daar plaats was. Die 2e optie was het Royal City hotel. Goede locatie en een mooi dakterras waar je kunt ontbijten. En er was een kamer vrij.
De rest van de dag door de stad gewandeld. Bij het hotel stond een brommertaxi en de eigenaar, een wat ouder mannetje, bood natuurlijk zijn diensten aan. Maar ik wilde lekker even wandelen, gewoon richting centrum en even zonder doel en wat plaatjes schieten van het straatleven. De weg is in Mandalay niet moeilijk te vinden want het is een raster-stratenpatroon met genummerde straatnamen.
De volgende dag vroeg opgestaan en wederom moest ik langs het mannetje van de brommertaxi en weer ging ik niet op zijn diensten in. Op een of andere manier had ik geen sympathie voor hem. Even een stukje doorgelopen en daar raakte ik aan de praat met een ander man met brommer. Ik vroeg of hij beschikbaar was, en dat was hij. Normaalgesproken gaat het dan om een ritje binnen Mandalay, maar ik vroeg hem of hij de hele dag beschikbaar was voor Mandalay en omgeving. Hij stond even raar te kijken, maar naar wat aarzeling en een duidelijke prijsafspraak gingen we op weg. De eerste bestemming was een aantal kilometer buiten Mandalay namelijk Amarapura. Dit plaatsje is voornamelijk bekend om de Ubein brug, maar 's morgens
ben ik eerst naar Maha Ganayon Kyaung tempel geweest waar ik heb gezien hoe honderden monniken achter elkaar in een rij hun eten komen ophalen voor die dag in een bepaald gedeelte van de tempel. Het eten wordt aangeboden door de locale bevolking. Vervolgens gaan al die monniken met hun eten richting de eetzaal om daar hun gekregen eten te nuttigen. Het is een mooi schouwspel, dat jammergenoeg al breedbekend is bij de groeptoers. Vervolgens nog even gewacht tot de volgeladen bussen waren vertrokken en de rust was weergekeerd. Op dat moment zie je het gewone leven in de tempel.
Teruggekomen bij de uitgang stond mijn chauffeur te wuiven. Ik liep naar hem toe op naar de volgende bestemming van die dag Sagaing.

Foto's

29fd7.jpg
29fd7.jpg
Aran2005
e232d.jpg
e232d.jpg
Aran2005
659c1.jpg
659c1.jpg
Aran2005
97b94.jpg
97b94.jpg
Aran2005
e232d.jpg
e232d.jpg
Aran2005