Mandalay

Mandalay is de op een na grootste stad van Myanmar, iets meer dan 700 kilometer ten noorden van Rangoon in het centrale deel van het land. Mandalay is bekend vanwege de 200 meter hoge Mandalayheuvel, die middels 1730 treden kan worden beklommen. Op de top staat een mooie pagode en je hebt een prachtig uitzicht over de stad en het fort. Ook een bezoek waard zijn de Goudenpaleisklooster en de Mahamuni- of Arakanpagode.

Informatie over Mandalay

Beste foto's & tips van Mandalay

'167734' door vlinder '167734' door vlinder

BirmaMandalay

BirmaMandalay

U-beinbrug

vlinder

Het eind van de droge periode. Het water in het meer staat laag, maar er is nog genoeg om de 1,2 kilometer lange, bijna 150 jaar oude teakhouten brug een doel te geven. Voetgangers en fietsers hobbelen over de ongelijke planken naar de overkant. Groenten en koopwaar worden heen en weer gebracht, souvenirs verkocht en monniken lopen terug naar het klooster. Als de zon zakt, steken ze mooi af tegen de oranje kleurende lucht.

'504990' door Jelle51 '504990' door Jelle51

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Monnik met parasol

Jelle51

Birma of zoals het ook wordt genoemd Myanmar,is sinds enkele jaren ontsloten en het is toeristisch geworden. Toch zijn er ook in Mandalay nog plekken waar het rustig is en hele mooie oude kloosters zijn. Wij namen een taxi voor de gehele dag en lieten ons rondrijden. De taxichauffeur was onze gids en hij liet ons de mooie plekken zien.Zo ook een prachtig oud klooster waar we deze monnik tegen kwamen.

'515683' door Jelle51 '515683' door Jelle51

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Ook de monniken...fot

Jelle51

Deze monniken staan te fotograferen op het terrein van de Kuthodaw-pagode. In de witte stoepa’s het zijn er 729 in totaal staat een bladzijde uit de Tripitaka, een boeddhistisch geschrift uit 500 voor Christus.en verwijst naar de collectie vroegste geschriften van het boeddhisme. De bladzijden zijn van marmer. Er is door een groot aantal monniken jarenlang aan gewerkt.

Laat kaart zien