Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onder de U Bein Bridge

Mandalay,
Birma


Myanmar is een prachtig land voor wie houdt van culturele en traditionele Aziatische hoogtepunten. Een van de bekendste plekken in Myanmar is de U-Bein brug, een houten steigerbrug net buiten de stad Mandalay. De brug is o.a. bekend vanwege zijn magische plaatjes bij zonsondergang.
Duizenden toeristen lopen af en aan over de brug en verdringen elkaar voor de mooiste foto's.
Ik ben echter niet op de brug geweest, maar eronder. Rondom de brug wonen namelijk mensen. Boerenfamilies, met weinig middelen, en bovenal totaal vergeten door de menigte boven hen. Voor mij is dit het ware Myanmar, het echte gezicht van een land waar mensen niet veel hebben, maar waar iedereen altijd vriendelijk is en er keihard gewerkt wordt om een beter leven te creëren.
Het doet dan ook pijn om te zien dat het land na vele jaren van relatieve vrijheid weer is opgeschrikt door een staatsgreep van de militairen. Echter heb ik hoop op een goede afloop. Het volk is sterk, hebben geleerd wat vrijheid is en zullen niet stoppen voordat ze dit weer terug hebben gekregen. En mocht het uiteindelijk weer zover zijn dat reizen naar Myanmar weer kan, dan wil ik iedereen aanraden om dit prachtige land te gaan bezoeken.