Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bloemenmeisje

Mandalay,
Myanmar


Tijdens het verblijf van 3 dagen in Mandalay brengen we o.a. een bezoek aan Ava dat meer dan 400 jaar de hoofdstad van Birma geweest is. Steeds weer werd de stad belegerd door vijandige volkeren, maar uiteindelijk leidde een zware aardbeving in 1838 tot de verwoesting van de stad. Ava is nu een kunstmatig eiland waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan.
Zodra we van de boot stappen die ons naar de overkant van de rivier heeft gebracht, lopen we naar de paardenkoetsjes voor het verdere vervoer. Zodra we zitten gaat de vriendelijke oude koetsier met de paardjes in driftige pas op weg en heerlijk in de schaduw zittend genieten we van de koele lucht, het mooie uitzicht op de velden, de eenvoudige huisjes die we passeren, de vele pagodes in het landschap en hobbelen we over het eiland.
De koetsier stopt tijdens de rit een aantal keer, zoals bij De Yadana Hsemee Pagode, de uitkijktoren Nanmyin, het Maha Aungmye Bon klooster en het Bagaya Kyaung klooster.
Dit laatste klooster werd in 1782 gebouwd door koning Bodaw Phaya, en is helemaal van teakhout gemaakt. Het is heel mooi, vooral met het verweerde donkere hout. Van binnen is er helaas niet veel te zien.
Twee mooie meisjes van een jaar of 10, met bloemen in het haar, willen graag op de foto en lopen maar met ons mee, telkens poserend tegen het verweerde hout.