Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mandalay image

Myanmar - de reis naar Mandalay

Mandalay
Myanmar
Ronderegt

Myanmar - de reis naar Mandalay

Zaterdag 28 februari 2015:
De wekker gaat op tijd, verder gaat de reis, ontbijten, hotel uitchecken en met de taxi naar Don Mueang Airport (duurt toch nog een half uur). We doen de zelf check-in bij een zuil buiten, voor het gebouw, werkt prima, labels voor de koffers en boardingpassen komen er uit (zinloos naar later bleek, want bij de check-in van de bagage deden ze alles nog een keer over), nog tijd voor koffie en dan de rest van de procedure om in een Airbus A320 van AirAsia om even na 11.00 uur te vertrekken richting Mandalay in Myanmar. In Myanmar is het een half uur vroeger dan in Thailand, zodat we net na 12.00 uur landen op de internationale luchthaven van Mandalay, we zijn in Myanmar.

Donderdag 26 en vrijdag 27 februari 2015:
Donderdagochtend de bagage definitief ingepakt en het gewicht valt mee (1x 9kg, 1x 11kg), ook de rugzakken (1x 5kg, 1x 4kg) zijn ondanks de fotoapparatuur, tablet en toebehoren acceptabel te noemen. Laatste check en om 14.39 uur gaat het met de trein via Utrecht naar Schiphol, waar we om 16.45 uur aankomen. Rondkijken, drinken, bagage inchecken, hapje eten en niet te vergeten een stapeltje USDollars halen (in nieuwstaat, anders gaan ze deze indien nodig niet wisselen in Myanmar), door de Security check en iets later dan gepland vertrekt vlucht BR0076 van Eva Air naar Bangkok in Thailand.
Vrijdag is het inmiddels als we rond 15.00 uur plaatselijke tijd voet op het vliegveld van Bangkok zetten, vullen de benodigde arrivalcard in, krijgen een visum voor 30 dagen, halen de bagage van de band en rond half vier zijn we legaal in het land en in het bezit van de locale valuta genaamd Bath (100 Bath = 2,70 euro). Daar we morgen pas verder reizen brengen we 1 nacht door in Bangkok en wel in Hotel 48Ville in de nabijheid van Don Mueang Airport, vanaf dit vliegveld zal de reis verder gaan naar Myanmar.
Daar het verkeer in de avondspits van Bangkok een regelrechte ramp is (zal in de ochtend-spits niet anders zijn) nemen we voor het eerste deel van de weg naar het hotel 2x de MRT metro/skytrain en terwijl hoogbouw afgewisseld met tempels langs ons voorbij gaan eindigen we bij station Mo Chit alwaar een taxi ons (voor 215 Bath) in een uur (toch in de file gestaan) bij het hotel afzet. Tegen 19.00 uur checken we in, krijgen een grote kamer met aparte badkamer (met bad), frissen ons op en eten vervolgens noedelsoep (75 bath voor 2 borden) bij een kraampje op straat, kijken wat rond en eten vervolgens nog een klein hapje bij het hotel onder het genot van een Chang bia (bier).