Inle Lake reisblogs

Van Inle Lake / Nyaungshwe naar Kentung en door naar Tachilek (Thailand)

4poezen bereidt zich voor Gepost op 16 nov 094 reacties

Wij (4 personen) hebben een ticket geboekt voor Yangon waar wij op 1 januari 2010 aankomen. Wij trekken door Myanmar en zijn op vrijdag16 januari 2010 in Nyaungshwe. Van daaruit willen wij naar Kentung vliegen. Vanuit Kentung willen wij naar Tachilek of Chiang Rai (Thailand) vliegen, om daar de trein te nemen naar Bangkok. Wij hebben geldige visa voor Myanmar (28 dagen). De vraag: kun je op dezelfde visum vanuit Kentung rechtstreeks Thailand binnen komen? Of is Yangon de enige poort waar touristen (in en) uit mogen gaan richting Thailand / Bankok? Wie wil zijn/haar ervaring delen met betrekking tot grensoverschrijdend verkeer vanuit Myanmar naar Thailand?

4poezen Positie 14657 (0 p.) Lid sinds 16-11-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

4poezen

Door: 4poezen • Geplaatst op

Vanuit Kentung naar Tachilek vliegen kan dus wel. Met de juiste gids en vele kopieën van de juiste papieren. Het is al weer enige tijd geleden dat wij deze reis zo deden. Het scheelde veel tijd, omdat wij niet eerst naar Yangon hoefden. Nu Myanmar inmiddels haar politiek iets in positieve zin heeft gewijzigd is het beleid (3 jaar later) wellicht iets soepeler zodat de toegang tot Thailand via meerdere routes mogelijk is.

Groetjes aan allen

Everlasting

Door: Everlasting • Geplaatst op

Hoi, ik weet echt niet als je moet vanuit Burma via Yangon vetrekken of iets over vluchten van Kentung. Maar als je wil van Kentung naar Chiang Rai en verder naar BKK, waarom vlieg je niet vanuit Yangon naar BKK en veder naar Chiang Rai. Vleigen Yangon BKK met Air Asia is heel goedkoop.
je kan ook lonely planet Thorn tree (online forum) vraagen.
Sorry dat ik geen hulp ben.
groetjes en enjoy Burma!!

Elaine

4poezen

Door: 4poezen • Geplaatst op

Hi Margo,
Dank voor je reactie. RR Everlasting de vraag voorgelegd. Even afwachten. De consul in Nederland vertelde ook dat er maar één poort is om binnen te komen of weg te gaan en dat is dan Yangon. Lonely Planet (published May 2009, blz. 253) meldt echter dat je via de MTT in Yangon een permit kunt krijgen om vanuit Myanmar per vliegtuig Thayland (viaTachileik) binnen te komen. Volgens Lonely planet duurt het helaas zo'n twee weken voordat de permit voorhanden is. Wij willen niet twee weken blijven rondhangen in Rangon. IIn Nederland is geen ambassade maar in Brussel is Nederland wel vertegenwoordigd door een ambassadeur. Ik zoek verder en laat het weten als er een oplossing is.

Groetjes

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Volgens mij kan je alleen via Yangon terug, wij gaan 5 december voor de 2e keer naar Myanmar.Vraag het ook even aan RR Everlasting die weet veel over Myanmar.

Groetjes, Margo

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.