Inle Lake

'431507' door erictkindt '431507' door erictkindt

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Sunset inlemeer

erictkindt

terug uit het schitterende birma met vriendelijke mensen en practige landschappen en gebouwen; hier zie je de bekend Inlevissers bij het meer tijdens de zonsondergang later volgen er meer foto's maar pc is stuk

'522696' door Jelle51 '522696' door Jelle51

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Zonsondergang op het.

Jelle51

Tegen zonsondergang nog met een bootje het meer opgegaan om de zonsondergang te fotograferen. Dit is een van de taferelen die we zagen tijdens ons boottochtje.

'395719' door corriedewinter '395719' door corriedewinter

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Klooster van de...spr

corriedewinter

Nga Phe Kyaung is een houten klooster op palen in het Inle-meer. Het dateert uit 1845 en heeft 645 pilaren van teakhout. Het dankt de bijnaam ‘Klooster van de springende kat’ aan de katten die vroeger hadden geleerd door een hoepel te springen. Hun kleintjes kunnen het nu ook en het is een leuke happening. De katten springen niet helemaal uit zichzelf; ze krijgen een beloning als ze springen. Een donatie voor die brokjes wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Er is geen voorstelling op vaste tijden; de katten lopen overal en net zoals het uitkomt doen ze mee aan het springfestijn. Foto Minoltacamera

'457332' door neretslok '457332' door neretslok

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Wonen op het water

neretslok

Bij Inle Lake gebeurt veel op het water: wonen, groenten verbouwen etc. De huizen staan hoog boven het water op palen. De straten zijn het meer. De kinderen zijn vanaf jonge leeftijd al in staat om alleen in een bootje te roeien. Ze moeten wel!

'431999' door erictkindt '431999' door erictkindt

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Rokende dame

erictkindt

in Birma worden er heel wat sigaren gerookt ook door de oudere dames die op de markt in Kalaw hun groenten en fruit komen verkopen

'498070' door EvertvW '498070' door EvertvW

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Wanneer het goud...ve

EvertvW

Ook de met goud beklede tempels in Myanmar vervallen en de natuur krijgt vrij spel. Waar eindigt de tempel en begint de boom?. Deze tempels, een paar stappen buiten het Shwe Inn Thein Paya complex nabij Inle Lake, zijn een heerlijke plek om in rond te dolen zonder een andere toerist tegen te komen.

'296576' door gorke '296576' door gorke

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Bijna avond

gorke

Eén van de mooiste plekken van Myanmar is het Inle Lake. Weg van de grote steden is dit een rustgevende omgeving waar veel te zien is. Omdat wij er voor de tweede keer waren hadden we besloten om tegen de avond te gaan varen om mooie foto`s te maken!

'384210' door Everlasting '384210' door Everlasting

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Morning mist

Everlasting

An advantage of staying on inle itself rather than in the town is that in the morning either with beautiful morning light or as here with the morning mist rising over the lake you are in the best place to take photos. Our guest house offered a balcony where we could sit, still in pajamas and view the early morning activity on the lake. Met een verrekijker mijn uitzicht was kompleet.

'296340' door BobbyTix '296340' door BobbyTix

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Visser op het Inle...

BobbyTix

In de ochtend vroegte vertrokken we met een longtail boot richting het inle lake. De knetterende motor zonder uitlaat zorgt ervoor dat niets mist mocht je nog wat slaperig zijn;) gelukkig benaderde onze gids de vissers met alle rust en geduld zodat ze ongestoord verder konden vissen.

'434710' door erictkindt '434710' door erictkindt

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Visser op zijn boot..

erictkindt

net voor dat de zon helemaal ondergaat zit deze lokale visser te wachten op zijn boot met zijn typische houten net. de blik is een beetje op oneindig gericht, wat zou hij nu naan het denken zijn denk ik dan altijd

'300311' door gorke '300311' door gorke

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Na de markt

gorke

Op de vijfdaagse markt zie je hoe de bergvolkeren zoals de Pa-O en de Intha hun waren komen kopen en verkopen. Deze markten veranderen altijd van locatie. De markt is deze dag in Indein, aan het einde van de morgen gaan de marktkooplui weer naar huis.

'490760' door chateau '490760' door chateau

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Even een wasje doen.

chateau

Vlak voor zonsondergang hebben we achter ons hotel in Nyaung Shwe een wandelingetje gemaakt. Langs een erg vervuild riviertje waren kinderen aan het spelen, waren vrouwen de maaltijd aan het bereiden en waren vrouwen de was aan het doen. In het licht van de ondergaande zon troffen we deze vrouw aan de arbeid. Hier rondlopen is geheel gratis en bij je foto krijg je ook nog eens een mooie Birmese lach cadeau.

'510781' door corriedewinter '510781' door corriedewinter

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Het wordt weer een...

corriedewinter

We logeren een aantal dagen bij het Inle meer en maken mooie wandelingen. Hier zie je een gedeelte van de drijvende tuinen waar het meer om bekend staat. Het is nog vroeg, de mist trekt op van het meer. Wij zagen vooral tomatenkwekerijen, hier ligt het braak zo te zien. Tip: Neem een lokale gids mee. Hij/zij spreekt de taal en maakt makkelijker contact.

'457479' door Leeu '457479' door Leeu

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Tomaten!

Leeu

Aan het einde van de dag na een dag hard werken wordt de oogst naar huis gebracht. In dit geval zijn de tomaten geplukt. Een deel voor eigen gebruik. Een deel om te verkopen op de 5 daagse markt en een deel wordt verkocht aan een opkoper.

'486816' door twalia '486816' door twalia

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Markt

twalia

Tijdens een excursie op het Inle meer wordt bijna altijd een markt bezocht. Er zijn excursies die aanbieden om de drijvende markt van Ywama te bezoeken. Deze markt is niet echt drijvend en best toeristisch. Er zijn vooral veel stalletjes met souvenirs. Veel leuker zijn de andere markten die behoren tot de 5 daagse markten. Wij bezochten Thaung Tho, een veel minder toeristische markt ten zuiden van het meer. De minderheden die leven in de heuvels rondom het meer komen hier hun waar verhandelen en inkopen doen.

'457248' door wisseschout '457248' door wisseschout

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Wonen op en bij het..

wisseschout

We hebben de beschikking over fietsen van het hotel en dat is natuurlijk helemaal een kolfje naar onze fietsbenen. Wat is het leuk om langs het meer te fietsen. Vaak stappen we af om een stukje over loopplanken tussen de huisjes op het water te lopen, naar de werkers op het land te kijken en we fietsen zelfs naar een echte wijn boerderij. De fles wijn nemen we maar mee want fietsen met drank op gaat niet zo lekker.

'439451' door erictkindt '439451' door erictkindt

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Lezende monnik

erictkindt

deze jonge monnik was n iet mee op ronde om eten te gaan bedelen bij de lokale bevolking. wat de reden was heb ik niet kunnen achterhalen maar ik was blij dat hij daar in zijn boek ,aan het lezen was

'491698' door chateau '491698' door chateau

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Boeddha in Nyaung Shw

chateau

Het bekende houten klooster met de ovalen ramen, genaamd Shwe Yaunghwe Kyaung, is natuurlijk bekend vanwege de monniken die vaak poseren in de open ramen. De binnenzijde van dit klooster is beslist ook de moeite waard. Daar bevindt zich een prachtig boeddhabeeld.

'490724' door Leeu '490724' door Leeu

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Moderne visser!

Leeu

Ook op het Inle Lake neemt de vooruitgang toe. De beenroeiers vissen er bijna niet meer. De meeste vissers hebben een buitboordmotor op hun boot en vissen met een net. Zo wordt er meer vis gevangen en de vangst kan verkocht worden aan de restaurants.

'459710' door neretslok '459710' door neretslok

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Leven op het water

neretslok

Op het Inlemeer wonen de mensen op het water. Huizen op palen gebouwd, en voor het verkeer wordt gebruik gemaakt van een boot. Wij waren - zoals is te zien op de foto - blijkbaar een bezienswaardigheid! Dit doet me ook denken aan de film ' Waterworld', geregiseerd door Kevin Costner. In deze peperdure film, die nogal flopte, leeft ook iedereen op het water omdat de hele wereld onder water is komen te staan.

'552638' door dorie '552638' door dorie

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Drijvende tuinbouw

dorie

De Intha is een Birmese-Tibetaanse etnische minderheid die leeft van alles op en rondom het Inle Lake. Tussen de op palen gebouwde huizen gondelen de Intha rond in zelfgebouwde houten bootjes. De Intha zijn goed in creatief denken. Groenten en fruit verbouwen zij op het water. Door een laag aarde vast te binden aan de moerasplanten, hebben de Intha drijvende boomgaarden gecreëerd waarop de verschillende soorten groenten en fruit geteeld worden. De Intha is een hardwerkende zelfvoorzienende bevolkingsgroep. Alle middelen die zij nodig hebben in het leven verbouwen ze zelf. Rondom het meer zijn veel smederijen en werkplaatsen te vinden waar de mensen hun ambachten uitoefenen. Zo vind je in het bekendste drijvende dorp van Inle Lake, Ywana, vele sigarenfabrieken en weverijen. Daarnaast vind je in dit dorp ook veel souvenirwinkels en restaurants

'486708' door twalia '486708' door twalia

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Zonsopkomst @ inle

twalia

Het Inle meer in Myanmar is ruim 20 kilometer lang en 5 kilometer breed. Het staat bekend om de huizen gebouwd op palen, de drijvende tuinen en de beenroeiers. De beenroeiers gebruiken hun benen om een boot te roeien. Ze klemmen hun peddels vast tussen hun been zodat ze hun handen vrij hebben om te kunnen vissen. Zodra je als toerist het meer op gaat, komen de beenroeiers naar je toe zodat je foto's kan maken. Een beetje toeristisch, maar gelukkig zijn er verderop het meer nog wat meer authentieke beenroeiers te vinden.

'553556' door dorie '553556' door dorie

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Vriendelijk

dorie

We kwamen deze vriendelijke oude dame tegen toen we de Phaung Daw Oo Pagoda bezochten. Zij zat op één van de trappen een soort zoute koekjes te verkopen. Wij hebben een zakje gekocht en een tijdje bij haar gezeten. Ze vond het leuk om de foto`s die ik van haar had gemaakt terug te kijken.

'488973' door Leeu '488973' door Leeu

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Uitvinder van het...m

Leeu

Dit is de "Zwarte Joop" van Inle Lake. Hij heeft ontdekt dat als je de as van de geofferde bloemen mengt met de as van het zaagsel van de botenbouwer van Inle Lake, je een substantie krijgt waarvan je vederlichte Buddha's van kunt maken. Je mengt de as met een soort lijm en giet het in een mal en je krijgt de meest mooie Buddha's. Er is een piep klein winkeltje in een achteraf straatje waar je ze kunt kopen. Een straatje waar de tijd heeft stil gestaan. Vraag aan je gids of schipper of ze je naar de "Zwarte Joop" van Inle Lake kunnen brengen. Hij weet alles van prachtige en unieke Buddha's.