Chin reisblogs

Cycloon verwoest toegangsbrug naar de Chin-state

ejfovermaat bereidt zich voor Gepost op 28 okt 115 reacties

Na lang wikken en wegen dit jaar gekozen voor een reis naar Myanmar, en wel naar de bergvolkeren van dit land. Een pioniersreis die vraagt om een avontuurlijke geest.
Het was een moeilijke keuze tussen Madagaskar of Myanmar. Het is dus Myanmar geworden, mede door alle prachtige foto's en verhalen van de Reisreporters. Aangestoken door hun enthousiaste verhalen ,met zorg een reisorganisatie uitgezocht. Hier wilde ik heen! Speciaal de Chin-state trok mij erg aan.
En nu overkomt me dat het noodweer in heel Azie me parten gaat spelen. Afgelopen dagen de weersvoorspellingen en berichten met angst en beven gevolgd maar het rampsenario voltrekt zich. Een cycloon gooit roet in het eten. Deze cycloon heeft de enige toegangsbrug tot de Chin-state verwoest en nu kunnen we er hoogstwaarschijnlijk niet heen. Ik verwacht niet dat ze binnen 2 weken een brug gebouwd zullen hebben.
Vervelend en balen voor de reisgroep, maar nog erger voor de bewoners aldaar. Dit hele gebied is nu verstoken van de buitenwereld. Geen goed begin van een reis die nog van start moet gaan. Ik hoop dat het alternatieve programma het gat wat op gaat vullen en heel heel misschien dat ze de brug toch berijdbaar hebben kunnen maken zodat we toch de originele reis kunnen gaan maken. Duimen maar, doen jullie mee??

ejfovermaat Positie 156 (6543 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 1408 Blogs: 4 Fans: 9
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

foto thema van de maand; luxe reizen
0 6
Gepost op 14 oktober
Antarctica
Wat doe ik mijzelf toch iedere keer aan
0 7
Gepost op 09 juni
Egypte Dahab

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Er blijft zoveel moois over.
Plezier!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Natuurlijk duim ik mee. Wat Lione al schreef: je zult beslist een prachtige reis hebben. Birma is zo bijzonder!

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Jammer! Maar je zult, waar je ook in Myanmar verblijft, ongetwijfeld veel genieten. Wij blijven natuurlijk wel duimen.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Natuurlijk duim ik voor je. Ik heb de reis (als het de 18 daagse wandel/bergvolkerenreis is die op 31 okt vertrekt) bekeken. De toegang tot Chin state is via Kanpetlet en Mindat, en dat kan nu dus niet meer, begrijp ik. Zowiezo is het al een moeilijk toegankelijk gebied. Een alternatief, ik weet niet of het kan, zou zijn om van Bagan naar Sittwe (aan de Golf van Bengalen, en zo'n 70 km van de Chin state verwijderd) te vliegen, en van daaruit via Mrauk U over de rivier de Chin state in. Dat kost ook 4 of 5 dagen. Als het andere allemaal doorgaat heb je niettemin een prachtreis, vooral het gebied rond Kengting en Loikaw, tot voor kort verboden gebieden en nog helemaal oorspronkelijk. Ik hoop natuurlijk voor je dat ALLES doorgaat, maar ik weet dat de rest ook erg de moeite waard is.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Ja hoor wij duimen mee!!!!! Dat weer gooit soms flinke roet in het programma,helaas!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.