Myanmar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Myanmar image

Rondreis door Myanmar

Myanmar
Azië
Rencontheirway

Rondreis door Myanmar

Onze laatste volle dag ter vrije besteding begint om 07.30 als de kapitein van onze private boat voor het hotel staat te wachten. Ochtendgymnastiek bestaat uit een stevige wandeling naar de boot. We zijn niet de enige die met een boot op stap gaan, waar wij een private boat hebben voor met z’n tweeën gaan er in eenzelfde bootje net zo makkelijk 26 locals. prima boot met best goede stoelen ook.
Uiteraard gaan we met de boot langs verschillende winkeltjes, zoals een goud & zilverbedrijfje, een parasolmaker en weverij waar ze van de stengels van lotusbloemen en zijde van alles maken. een redelijk kleine shawl handgeweven van lotus-spul kost US $180!! Helaas voor iedereen die hoopte op een souvenir van Lotus…. Hoewel mss Lotus koffieleutjes, of Lotus toiletpapier… .
het is de hele dag al bewolkt en het gaat nu ook regenen, gelukkig hebben we paraplu’s aan boord. De volgende hotspot die we aandoen is een markt, souvenirs en lokale groenten/ fruit. altijd leuk om overheen te lopen, als we een rondje gemaak hebben en een drankje gedaan hebben, denken we terug te gaan naar de boot. De kapitein vraagt: market? Wij yes; pagoda? Wij yes, omdat we denken dat het niks is. De kapitein houdt echter vol: pagoda? Dan nog maar een rondje… Achteraf zijn we wel blij want het is wel een mooie pagoda met ook nog eens mooi uitzicht. Achter de markt worden we nog naar een andere pagoda geleid, die redelijk afgebrokkeld en overwoekerd is, maar dat vinden wij dan juist wel weer mooi.
Op het meer zijn gewoon hele dorpen en ook een hotel helemaal op palen. Daar moeten we volgende keer logeren! Helemaal omgeven door water en dus alleen met de boot te bereiken. onze lunch is ook op een restaurant midden op het meer en is gelukkig overdekt want het gaat harder regenen… na de lunch doen we nog een stop bij een klooster en bij een pagode, annex markt, annex ontmoetingsplaats. Wat een drukte hier met allemaal bootjes vol met locals of met twee toeristen.
De stops zitten erop dus we gaan terug naar het hotel, maar we moeten de belangrijkste trekpleister van Inle Lake nog zien: de beenroeiers. In plaats van roeien zoals we gewend zijn, staan deze mensen op hun bootje en slaan hun been om een roeispaan en roeien op die manier over het meer. Jammer dat het zulk slecht weer is, want de foto’s zijn niet zo mooi als we gehoopt hadden.
Je wordt best wel moe van zo’n dagje op het water, dus bij terugkomst in het hotel, besluiten we daar wat te eten en te gaan slapen, lekker rustig in het restaurant we zijn alleen… .
6 november, we worden pas om 15 uur opgehaald en moeten om 12 uur uit de kamer. We hebben twee opties: lekker niksen of nog een stukje fietsen. Het wordt het laatste, we regelen ergens voor een euro een fiets voor de hele dag en gaan op pad. Het wordt een klein stukje fietsen want we zijn nog geen kwartier weg als we een grote regenbui over de rijstvelden zien aan komen rollen, te laat om droog terug te komen. dus weer twee keuzes: wachten op droog weer of fietsen door de regen en nog even kunnen douchen in onze kamer. De poncho’s gaan aan en we bikkelen door de regen, wat is een bril dan toch onhandig.
Natte kleren uit en een warme douche nog even. Netjes op tijd gaan we de kamer uit en gaan bij receptie zitten. Goede keuze gemaakt want ipv 3 uur staat er al een Karel om 1 uur op de stoep. We vliegen van Heho naar Yangon met zelfs nog een tussenstop in Bagan. Klein vliegveld waar alles met de hand gaat, boardingpassen schrijven, koffers naar het vliegtuig, gate aangeven. Er klopt niet zo veel van onze boardingpass, want het is dat we op gegeven moment maar even gaan kijken bij een gate… Er zijn 4 Gates oftewel deuren naar de startbaan, waar je zelf heen kan lopen.bij de gate laten we de boardingpass zien en ja hoor….. We kunnen aan Boord, we zijn zelfs de laatste….we hebben de omroep van “ms Barto en mr. De Winter you’ re holding up the plane ” gemist.
De vlucht gaat netjes en soepel; op het vliegveld staat weer iemand te wachten en om 19 uur zijn we in ons hotel, hetzelfde als waar we begonnen. Hapje eten en dan naar bed, morgen nog wat door Yangon wandelen als het weer meezit en dan op naar huis.
Vandaag de laatste souvenirs gekocht, dan moeten we de tassen nog even inpakken en de handbagage handig inpakken. Om 13 uur lokale tijd worden we opgehaald. Dan gaan we naar Yangon airport via Singapore naar Amsterdam.
als alles verloopt zoals het beschreven is dan zijn we zaterdag vroeg weer op hollandse bodem. Op naar weer een aantal weken werken, aan de voorpret van een nieuw avontuur. In de wintermaanden maar weer wat fotoboeken proberen af te maken, daar hebben we nog wat achterstand in.
Onze volgende trip is al gepland, de kerstmarkt in Duitsland… .
het was weer mooi, adembenemend, afzien, herkenbaar, chaotisch, oftewel het was de moeite waard, we hebben genoten, hopelijk hebben we een beetje van de sfeer kunnen overbrengen.
Op naar Yut, Yul en Yoda in Nederland

Foto's

a1f3c.jpg
a1f3c.jpg
Rencontheirway