Bagan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bagan image

Ronddwalen in Bagan.

Bagan
Myanmar
Ciske

Ronddwalen in Bagan.

Na 'n perfekte binnenlandse vlucht komen we aan in Bagan ,ons hotel ligt in New Bagan. We lopen via de enige hoofdweg richting rivier waar we op 'n terras neerstrijken aan de Ayeyarwady river. Het uitzicht is schitterend en we eten en drinken wat en na een prachtige zonsondergang lopen we terug naar het hotel , en ook hier ben ik weer zeer dankbaar voor het uitvinden van de zaklamp want het is weer stikdonker op straat en zonder zaklamp waren we zeker verdwaald.
De volgende morgen worden we opgehaald door een paardekar. Hans neemt plaats op de bok naast de koetsier en ik mag lekker achter in de paardenkar liggen. De vlakte van Bagan is zeer uitgestrekt en er staan ong. 2500 tempels / pagoda's en stupa's. Grote, kleine , dikke, dunne in sommige mag je in , op sommige mag je op en als je er dan bovenop staat is het uitzicht schitterend. We hobbelen van de ene naar de andere tempel , bij sommige zijn we alleen en bij sommige staan allerlei verkopertjes vanalles aan de man te brengen. Als we bij de Shwe Shan Daw Paya [ een hele grote tempel ] aankomen heerst er 'n drukte van belang en komen er gelijk twee jongetjes naar ons toe Yoshua en z'n vriendje, ze willen ons vanalles verkopen maar wij passen. Dan vragen ze of we misschien make - up bij ons hebben of parfum. Toevallig heb ik parfum monstertjes meegenomen maar die liggen op de hotelkamer. Ik beloof hun dat als we morgen gaan fietsen dat we ze langs komen brengen. Argwanend kijken ze me aan en roepen dan tot morgen.
Bij een volgende tempel loop ik rond en achter de tempel zit een meisje die mij thanaka op het gezicht wil doen , ik zeg haar dat ik geen geld bij me heb want dat heeft m'n husband die ergens anders rond dwaalt. Maar ik ben haar "friend " en hoef dus niks te betalen , ze haalt ook nog een rok tevoorschijn die ik moet aantrekken en gearmd loopt ze met mij op zoek naar Hans en ze heeft de grootste schik als ze Hans verwonderd ziet kijken.
Bij de volgende tempel loop ik rond en wordt aangestaard door 'n groep Koreanen , dan vraagt een van hun of ik met de vrouwen op de foto wil...... och ja ik heb die thanaka op mijn gezicht en dat schijnen ze nog al amusant te vinden dus een voor een komen de vrouwen naast me zitten en word ik vereeuwigd en hang nu ergens in Korea aan de muur !!!
Rond 17.00u beklimmen we een pagoda en genieten hier van een prachtige zonsondergang over de Baganvlakte.

De volgende dag huren we een fiets en fietsen eerst naar het dorpje Nyaung U waar we van het straatleven genieten na 'n lunch in Old Bagan fietsen we weer de vlakte op en gaan op zoek naar Yoshua en z'n vriendje om onze parfummetjes af te leveren. Maar welke tempel was het nou ook alweer ???? We weten dat het een witte was maar ja daar staan er ook meer van , opeens zegt Hans dat hij zeker weet welke tempel het is en we fietsen er naar toe. Yoshua zie ik niet maar z'n vriendje wel , hij komt naar ons toe gerend en kijkt ons verbaasd aan en vraagt dan om de parfum. Nadat hij Yoshua erbij gehaald heeft geven we hun de parfum maar in no time staan er veel meer kinderen om ons heen en ik deel alles wat er nog in m'n tas zit uit van oogschaduw en rouge tot ballonnen.
Als we 's avonds in een leuk restaurantje gaan eten waar we gisteren ook al zijn geweest valt de stroom uit en uitgerekend nu heeft hij veel gasten [ PANIEK ] met een grote zaklamp staan ze voor de stoppenkast en in de keuken wordt gekookt bij kaarslicht , ik kan het niet meer aanzien en geef de kok mijn zaklamp en hij bereid weer de lekkerste gerechten en na tien minuten is er ook weer stroom. We genieten van onze laatste avond in Bagan voordat we morgen via Mount Popa naar Kalaw gaan.

Foto's

47c9f.jpg
47c9f.jpg
Ciske
4268d.jpg
4268d.jpg
Ciske
4268d.jpg
4268d.jpg
Ciske
84387.jpg
84387.jpg
Ciske
84387.jpg
84387.jpg
Ciske
cc14e.jpg
cc14e.jpg
Ciske
cc14e.jpg
cc14e.jpg
Ciske