Bagan reisblogs

Nog meer pagodes

gorke was er (tot 02 okt 2007) Gepost op 18 jul 1011 reacties

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen wat is het toch heerlijk als je de tijd zelf kan indelen geen gezeur van een reisleider die op je deur staat te kloppen. Na een stevig ontbijt gaan we eerst maar eens met Maleisian airlines bellen of de vlucht nog doorgaat er word ons verzekerd dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken de vlucht gaat gewoon door wat eigenlijk best wel jammer is want het bevalt ons hier prima.

Voor vandaag staat een bezoekje aan de tempels die ver weg zijn op het programma we kunnen daar natuurlijk met de fiets naartoe maar aangezien we nogal lui uitgevallen zijn en het weer erg warm is besluiten we maar lekker in de taxi van Soe te kruipen. We hebben natuurlijk ook een goed excuus, de fietsen zijn echt vreselijk ze zakken nog net niet in elkaar als we er op klimmen. Soe is helemaal in zijn nopjes hij rijd ons maar al te graag door het uitgestrekte gebied.

Weer zijn we de enige toeristen wat toch vreemd blijft. Zelf vinden we dat niet erg geen toeristen massa’s maar voor de plaatselijke bevolking is het een ramp want geen toeristen betekend geen inkomsten wat erg zuur is, we hopen dan ook dat de toestand in Myanmar snel zal veranderen.

We zitten te genieten achter in de taxi wat staan er hier ongelofelijk veel pagodes het is werkelijk met geen pen te beschrijven de ene is nog mooier dan de andere. Achteraf zijn we blij dat we niet zijn gaan fietsen het gebied is zo uitgestrekt dat je wel een week mag uittrekken voordat je al de pagodes hebt gezien.

Na een paar uur rondtoeren stelt Soe voor om een bamboefabriekje te bezoeken. We hebben er wel oren naar even wat afwisseling. We hobbelen een uurtje door de fabriek en kijken onze ogen uit wat maken ze hier leuke dingen. We kopen wat leuke onderzetters en wat snoepdoosjes daar zal de familie veel plezier aan beleven en wij hebben onze plicht gedaan.

We hebben honger gekregen en gaan bij vrienden van Soe eten. Zij runnen een klein restaurantje en zijn door het dolle heen als ze oom Soe binnen zien komen. Binnen een paar minuten wordt de tafel vol gezet met allerlei Birmese gerechten het ziet er best lekker uit maar het wordt koud geserveerd. Het is de gewoonte in Myanmar dat er maar één keer per dag gekookt wordt en dat is vroeg in de ochtend. We kijken elkaar aan en we weten genoeg, dit wordt weer niets. Het zal wel aan ons liggen? Gelukkig hebben we nog wat sultanas in de rugzak.

Na de lunch rijden we naar een dorp niet ver van Bagan, we zijn op zoek naar een koker om ons eerder gekochte schilderij veilig in op te bergen en te vervoeren. We stoppen bij een werkplaats waar ze pvc kokers verkopen. Na wat passen en meten vinden we een geschikte koker waar ons schilderij in past. Nu nog een paar afsluit dopjes zien te vinden. We lopen door de drukke straatjes en genieten van de bedrijvigheid in het dorp. We stoppen bij een werkplaats waar ze autobanden repareren en vragen of ze ons kunnen helpen om twee afsluitdopjes voor onze pvc buis te maken. We worden een beetje vreemd aangekeken deze vraag hadden ze nog niet eerder gehad. Maar na wat pas en meetwerk hebben wij onze dopjes het schilderij kan veilig mee na huis.

Het wordt tijd om terug te rijden naar Bagan, we drinken gezellig met z,n drieën een biertje en Soe haalt bij de buurtsuper nog even een zak alu die houden we er in deze reis. We besluiten voor de laatste avond in Bagan nog een keer bij ons favoriete restaurant te gaan eten ze serveren daar heerlijke spaghetti en we hebben echt honger na weer een dag slecht gegeten te hebben. Op ons terras genieten we nog even van de prachtige sterrenhemel en de stilte oh wat gaan we deze prachtige plek missen.

gorke Positie 74 (22351 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 1595 Blogs: 29 Fans: 73

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Soe
blogfoto nr. 2
Lunch
blogfoto nr. 3
Werkplaats voor onze dopjes
blogfoto nr. 4
Joop, Soe, Alu en bier. Plezier
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Christmas Eve at Sunny`s place
4 16
Gepost op 25 december
India Odisha
Nieuwe spelregels voor Columbus - deel 2
0 8
Gepost op 03 april
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Nou op de foto ziet het eten er overheerlijk uit. Zo te lezen zijn er heel wat biertjes en alu genuttigd tijdens de reis. Heerlijk zo'n reis.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Het is echte een prive tour geweest zeg. Je schrijft het als een knus dagboek. Ik wordt er nieuwsgierig van.

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Heerlijk om te lezen vooral omdat het land bij ons ook op het verlanglijstje staat.

Mathilde

Door: Mathilde • Geplaatst op

Leuk hoor om over al jullie belevenissen in Birma te lezen!!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Erg mooi geschreven, het leest vlot en aantrekkelijk. Je humor straalt er van af. Top Blog Margo!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.