Bagan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bagan image
Bagan image Bagan image

Op de fiets Bagan verkennen

Bagan
Birma
Gorke

Op de fiets Bagan verkennen


30 september
Vanmorgen staan we vroeg op het is ongeveer 8 uur rijden naar Bagan, het is weer een geweldige rit over een zeer slechte weg, we kijken onze ogen uit wat een prachtig land we hebben nog maar zelden zo,n mooi land gezien. Om 16.30 uur arriveren we in Bagan, na het betalen van 5 dollar (entreegeld om Bagan te bezoeken) komen we aan bij het Aung Mingalar hotel waar we weer een mooie kamer met terrasje hebben kosten 20 dollar per kamer per nacht incl. ontbijt. Net toen we het hotel wilde verlaten om de plaats te gaan verkennen stond Soe voor de deur met bier en alu (chips) dus eerst even gezellig de biertjes en de chips genuttigd. Na een lekkere warme douche gaan we op zoek naar een goed restaurant want we hebben vanmiddag onderweg niet echt lekker gegeten het restaurant was een echte vreetschuur het was er vies en het eten was veel te vet en zag er ook niet smakelijk uit. Na een tijdje door het stoffige nieuw Bagan gewandeld te hebben kwamen we het Little Bit of Bagan restaurant tegen, het zag er ontzettend gezellig en sfeervol uit en het eten was er erg goed. We waren ook zomaar niet de enige toeristen en niet te vergeten de goede service die ze daar gaven, zoveel vriendelijkheid kom je nog maar zelden tegen. Voordat we naar het hotel terug lopen gaan we eerst nog even bij de plaatselijke buurtsuper langs om een flesje rum en wat blikjes cola te halen voor buiten op ons terrasje. Na afgerekend te hebben kregen we van de cheffin nog een pakje pindakoekjes cadeau wat wij erg aardig vonden. Bij ons hotel aangekomen hebben we nog even met Soe van de stilte en de vele sterren genoten, maar niet te lang want morgen gaan we fietsen dus op tijd naar bed.


01 oktober
Vanmorgen om 8 uur opgestaan, we waren uitgeslapen! Na het ontbijt eens kijken of we fietsen kunnen huren, ver hoefden we niet te zoeken want good old Soe had alles al weer geregeld, dus maar op weg naar oud Bagan. Bagan is een van de spectaculairste boeddhistische bezienswaardigheden van Zuidoost Azië. De vlakte rond de stad is bezaaid met pagoden. Verspreid over een oppervlakte van 40 km2 vind je 2200 min of meer intacte heiligdommen. Het was ontzettend warm en de fietsen waren vreselijk er zaten geen remmen en versnellingen op , maar dat mocht de pret niet drukken. Want wat we daar zagen was echt fantastisch zoveel pagodes hadden we nog nooit bij elkaar gezien, maar ja daar zijn we natuurlijk voor naar Myanmar gekomen. Enig nadeel was dat er bij iedere pagode waar we onze fietsen stalden een overvloed aan souvenirverkopers rond liepen die hun waar aan ons wilden verkopen en aangezien wij zo ongeveer de enige toeristen waren kregen wij alles over ons heen waar we niet echt blij mee waren. Aan de oever van de Ayeyarwady rivier werd ons gevraagd of we een boottocht wilden maken, misschien morgen eerst nog een tijdje fietsen we hebben nog lang niet alle pagodes gezien. Na uren gefietst te hebben waren we wel aan een colaatje toe dus zochten we een restaurantje waar we ook knoflook brood bestelden. Nou dat werd wel heel erg letterlijk genomen een snee witbrood met een paar knoflookteentjes in stukjes gehakt, daar zou Soe de volgende dag niet blij mee zijn geweest in zijn taxi, dus daar hebben we maar niet al teveel van gegeten. Tijd om terug naar het hotel te fietsen want daar kunnen we voor het eerst de was laten doen en dat is nodig want we hebben niet zoveel bij ons (moet je allemaal maar mee sjouwen). Op ons terrasje bespreken we even wat de rest van de dagen gaan doen want 4 dagen lijkt ons wel erg lang op deze plek. Aan het einde van de middag stappen we weer op onze fietsen we hebben de Shwezigon-pagode nog niet gezien, nou die is indrukwekkend vooral in de avond als de stoepa verlicht is. Na al dat pracht en praal van de Shwezigon zijn we door de kampong gefietst dat was wel even wat anders dan de prachtige pagodes van Bagan, in wat een armoede en ellende moeten deze mensen leven gewoon vreselijk. We vinden het wel welletjes voor vandaag we gaan de fietsen inleveren het is te warm en je word moe van fietsen zonder remmen. We gaan weer bij ons favoriete restaurantje eten en besluiten om morgen even met Malaysian airlines te bellen om te vragen of de vlucht naar Kuala Lumpur nog gewoon doorgaat, We beginnen ons zorgen te maken omdat er geen mensen meer Myanmar binnenkomen in verband met de opstand van de monniken en vliegen met lege vliegtuigen??

Foto's

93dac.jpg
93dac.jpg
Gorke

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Op de fiets Bagan verkennen"

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 17 Jul 2010 | 14:00:35

  Hebben dit ook gedaan. Is fantastisch.

  Bericht aangepast op 08:13:13
 • profile image comment
  Door Mireille• geplaatst op 18 Jul 2010 | 09:06:55

  Vlot en onderhoudend geschreven, wat een prachtig land wat je zo beschrift. en inderdaad wie is die vlotte aantrekkelijke man?!

  Bericht aangepast op 08:13:13
 • profile image comment
  Door Ciske• geplaatst op 29 Jul 2010 | 17:55:06

  Altijd leuk om een land op de fiets te verkennen. Ja en de enige toeristen is altijd leuk maar in sommige gevallen ook niet.

  Bericht aangepast op 08:13:12