Verplicht kikkers eten image
Tammy85

Verplicht kikkers eten

Het wordt er niet beter op voor de slachtoffers van cycloon Nargis in Myanmar. Na de tragedie van vier weken geleden spoort de militaire junta overlevenden nu aan zich met natuurlijke producten uit de omgeving, waaronder kikkers, te voeden.

Kikkers
De bewoners van het rampgebied hebben de "chocoladerepen van de internationale gemeenschap" zeker niet nodig, staat in de vrijdageditie van de staatskrant Nieuwe Licht van Myanmar. "De bevolking van Myanmar kan makkelijk aan voedsel komen door te gaan vissen in de velden en sloten", aldus de spreekbuis van het regime. "In het begin van de regentijd zijn grote, eetbare kikkers ruimschoots aanwezig."

Behoefte aan hulp
De cycloon heeft volgens Myanmar aan 78.000 mensen het leven gekost. Nog eens 56.000 mensen worden vermist. Naar schatting van de Verenigde Naties hebben 2,4 miljoen mensen die niet bereikt kunnen worden dringend behoefte aan voedsel, opvang en medische hulp. De overlevenden die wel worden bereikt, krijgen voedselpakketten met onder meer rijst, bonen en speciale biscuits die veel energie geven. Voor zover bekend heeft geen enkele buitenlandse hulporganisatie tot nu toe chocoladerepen uitgedeeld onder de orkaanslachtoffers.

Columbus barometer
Dit kwartaal in Columbus de stelling 'Als in het buitenland hond op het menu staat, dan ga ik ervoor!'. Om jouw mening te geven klik je hier. De leukste en meest interessante reacties worden gepubliceerd in Columbus editie 13!