Gratis Birma e-book image
Mbrouwer

Gratis Birma e-book

Onlangs is er een wereldwijde Twittercampagne gestart waarbij je in ruil voor jouw Tweet gratis een e-book over Birma kunt downloaden. Voor zo'n kleine moeite twitteren we graag mee!

Birma gaat al sinds 2007 gebukt onder het inhumane regime van een militaire regering. Over een maand worden 'verkiezingen' gehouden om het regime te legitimeren. Wat vaststaat is natuurlijk dat de verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen.

Doel

De pas begonnen Twittercampagne wil de aandacht vestigen op het regime in Birma. In ruil voor een tweet kun je gratis het e-book 'Burma: beauty and the beast' van Peter de Ruiter downloaden via Burmatweets.com. De bedoeling van de auteur is dat iedereen ter wereld een oordeel kan vormen over de onderdrukking in Birma. Als je niet zo'n Twitteraar bent, niet getreurd! Met een Facebook-account kun je ook het e-book downloaden.

Bereik

Peter de Ruiter hoopt ook mensen in Birma te bereiken die niet over betrouwbare informatie over hun land beschikken. Het voordeel is namelijk dat een e-book ook op de computer kan worden gelezen. Het oproer in 2007 heeft aangetoond dat elektronische media ver kunnen reiken. 'Burma: beauty and the beast' is de Engelse vertaling van het boek 'Beelden van Birma, het land waar de klok achteruit loopt'. Na 7 november, de dag van de verkiezingen in Birma, gaat het e-book € 9,50 kosten.


Foto door: Reysigers.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief