Birma Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gratis Birma e-book

Gepubliceerd: 08 okt 2010
2

Onlangs is er een wereldwijde Twittercampagne gestart waarbij je in ruil voor jouw Tweet gratis een e-book over Birma kunt downloaden. Voor zo'n kleine moeite twitteren we graag mee!

Birma gaat al sinds 2007 gebukt onder het inhumane regime van een militaire regering. Over een maand worden 'verkiezingen' gehouden om het regime te legitimeren. Wat vaststaat is natuurlijk dat de verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen.

Doel

De pas begonnen Twittercampagne wil de aandacht vestigen op het regime in Birma. In ruil voor een tweet kun je gratis het e-book 'Burma: beauty and the beast' van Peter de Ruiter downloaden via Burmatweets.com. De bedoeling van de auteur is dat iedereen ter wereld een oordeel kan vormen over de onderdrukking in Birma. Als je niet zo'n Twitteraar bent, niet getreurd! Met een Facebook-account kun je ook het e-book downloaden.

Bereik

Peter de Ruiter hoopt ook mensen in Birma te bereiken die niet over betrouwbare informatie over hun land beschikken. Het voordeel is namelijk dat een e-book ook op de computer kan worden gelezen. Het oproer in 2007 heeft aangetoond dat elektronische media ver kunnen reiken. 'Burma: beauty and the beast' is de Engelse vertaling van het boek 'Beelden van Birma, het land waar de klok achteruit loopt'. Na 7 november, de dag van de verkiezingen in Birma, gaat het e-book € 9,50 kosten.


Foto door: Reysigers.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Birma artikelen
Reisnieuws
Dit moet je weten over de genocide in Myanmar

05 sep 2017, Sinds Myanmar zich vanaf 2011 mondjesmaat openstelde voor toeristen, is het Aziatische land populair dan ooit. Maar terwijl backpackers en rondreizigers genieten van al het moois, is aan de andere kant van het land een complete bevolkingsgroep –...

0
Bizar
Deze stad is 4x zo groot als Londen en staat volledig leeg …

20 jul 2017, Twintigbaanswegen, reusachtige winkelcentra, aangeharkte parken en kolossale paleizen. Alles aan deze Aziatische stad schreeuwt metropool. Het enige probleem: er wonen geen mensen.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

@ HenriBrands: ter verduidelijking: dit is geen actie van Columbus Magazine. Wij besteden hier alleen aandacht aan (via onze eigen website). Niet iedereen heeft een eigen website of heeft wel een website, maar deze is te onbekend om dit soort acties op te doen. Voor die personen zijn de sociale media ideaal. Je bent ook helemaal niet verplicht om mee te doen ;-) Maar als je een klacht wilt deponeren, kun je die richten aan Peter de Ruiter (contactgegevens staan op Burmatweets.com).

HenriBrands

Door: HenriBrands • Geplaatst op

Ik word een beetje vervelend van het feit dat ik een account bij Twitter moet aanmaken om aan een actie mee te kunnen doen.
Ik heb geen behoefte aan Twitteren maar wil eigenlijk best mijn steun aan deze sympathieke actie betuigen.
Maar om daarvoor nu weer het zoveelste account te moeten aanmaken waarbij mijn gegevens alweer "ergens" vastgelegd worden.....
Waarom moet alles om Twitter en Facebook draaien?
Alsof iedereen niets beter heeft te doen dan mensen "volgen" op Twitter.....
Als je iets te vertellen hebt, doe het via de website en laat mensen deelnemen via een forum of per e-mail!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.