Zuidwest Mongolie beste reistijd

Het weer in Zuidwest Zuidwest Mongolie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuidwest Zuidwest Mongolie te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuidwest Zuidwest Mongolie? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuidwest Zuidwest Mongolie

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidwest Mongolie:

De lange subarctische winter in Zuidwest Mongolie maakt het reizen er niet erg aangenaam op. Tegen de tijd dat de zomer aanbreekt, maakt de sneeuw in de Gobi-woestijn plaats voor zandstormen. Het is uiteindelijk het regenseizoen, juli t/m september, dat de beste reistijd is. Gelukkig stellen de buien in vergelijking met de kou en zandvlagen niet veel voor.


Reisadvies
Voor Zuidwest Mongolie geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
28 t/m 30 januari Tsagaan Sar, 11 t/m 13 juli Nadaam, 26 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuidwest Mongolie

Beste foto's & tips van Zuidwest Mongolie

'507502' door hestermaasdam '507502' door hestermaasdam

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Die spoort niet!!

hestermaasdam

Die spoort niet! Vanuit Ulaan Baatar met de Trans Mongolië Express naar Beijing ; het landschap glijd aan je voorbij. Bij de grens van China wordt de trein in een grote hal gereden. Het spoor in China is anders dan in Mongolië dus worden de wagons 1 voor 1 met een hydraulische lift omhoog gedaan en voorzien van een ander onderstel. Wij kunnen gewoon in de wagon blijven zitten en merken ook bijna niet dat dit gebeurt , we merken het omdat we het naast ons zien gebeuren, bijzonder schouwspel!

'199120' door Markenelisa '199120' door Markenelisa

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Gastvrijheid in optim

Markenelisa

Het leven van deze 25-jarige Mongoolse is hard. Met haar man en twee kinderen leeft zij van hetgeen de geiten en schapen haar bieden. Desalniettemin worden we uitgenodigd voor een lunch wanneer wij haar ger in de Gobi-woestijn passeren...

'524037' door hestermaasdam '524037' door hestermaasdam

MongoliëZuidwest Mongolie

MongoliëZuidwest Mongolie

Tsagaan Suvarga

hestermaasdam

We slaan ons kamp op bij Tsagaan Suvarga. Deze rotsformaties zijn door erosie ontstaan en zijn zo'n 60 meter hoog en 400 meter breed. Links in beeld zie je een groen tentje dat over de latrine gezet is en rechts ons kamp.

Laat kaart zien