Zuid Mongolie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zingende Duinen!

Zuid Mongolie,
Mongolië


In Gurvan Saikhan National Park liggen de zandduinen van Khongoryn Els. Het zijn de grootste en meest spectaculaire zandduinen van de Gobi en staan ook bekend als de Zingende Duinen. Het gebied is 12 km breed en 100 km lang en de grootste duinen zijn 300 meter hoog.

De klim naar boven is zwáár en het is raadzaam om die tegen het einde van de dag te doen. Je moet echter niet te laat beginnen anders mis je de zonsondergang. De zonsopkomst is minder spectaculair omdat de zon achter de naastgelegen uitlopers van het Altai gebergte opkomt. Het uitzicht vanaf de toppen is fenomenaal en bij een mooie zonsondergang zie je de omgeving per seconde van kleur veranderen. En als de zon eenmaal onder is is het spektakel nog niet voorbij. Tijdens de afdaling gaan de onderlagen van het zand zo schuiven dat er een miraculeus gezang van onder de duinen opstijgt. Je gelooft je oren niet, maar het is echt... de duinen zingen!

Het geluid klinkt als een Chant. Lage reciterende tonen klinken op het ritme van je voetstappen. En in het overwegend boeddhistische Mongolië, rijk aan tradities en spirituele gebruiken, waan je je al snel in een wondere wereld...je bent op reis!