Ulaanbatar reisblogs

Mongolie en de gertent brrrrrrrrrr

olofensing was er(tot 12 nov 2009) Gepost op 11 nov 0910 reacties

Bij de grens van Mongolie moeten wij weer anderhalf uur wachten. En wel meerdere formulieren invullen. De douane rend door de trein met mondkappen op. Ze blijken hier nogal panisch te zijn en we moeten een formulier invullen of we niezen, keelpijn, spierpijn etc. Nou ongeveer de helf hebben wij nadat wij brak in het baikalmeer hebben gelegen, maar wij vinken niks en aan en blijven glimlachen. De gordijnen moeten dicht van de coupe... en dondert gelijk helemaal van de muur.
Inmiddels zitten wij in een andere trein, die ineens een stuk minder lux is. Wij snapte er al niks van, de paklijst had het over eten en drinken en toiletdoekjes etc.. maar dat hadden wij in de vorige trein niet echt nodig. Maar het blijkt dat het toch wel degelijk nodig is. Want hier is het allemaal een stukje verouderd. Maar gelukkig wodt de trein nog steeds gestofzogen hahahah
Wij komen zoals deze hele reis lijkt te zijn, weer heel vroeg aan in Ulaanbatar, de hoofdstad van mongolie. Het blijkt de koudste hoofdstad ter wereld te zijn en dat gaat je zeker niet in de koude kleren zitten.... We worden opgepikt door een transfer, die ons naar terelj national park brengt. De auto is niet heel warm om 6.30 en we verkleumen enigzins. (nog steeds min 23 of erger...) Als wij aankomen mogen we gelijk naar de gertent om te zettelen, vier houten bedjes rond een kacheltje. En we gaan even liggen. Maar het is echt vriestemperatuur en we verkleumen nog verder. 9 uur is het ontbijt en we zijn blij dat we het gebouw naar binnen kunnen. Alleen nu blijkt de stroom te zijn uitgevallen en het hier dus ook bijna vriest binnen.... Warme thee is dan heeeeeeeel fijn!! We pingpongen ons warm en als de stroom dan eindelijk aangaat om 12 uur besluiten wij te verhuizen naar het hotel, want we gaan niet diepvriezen in zo'n tent.
Na de lunch als we weer ietsje warmer zijn gaan we de bergen in, waar 10 centimer sneeuw ligt. De manager heeft ons een route van anderhalf uur vertelt. We beklimmen de berg met pijn en moeite en zijn trots als we boven zijn. Maar wat blijkt nog een helling te gaan. Bij bovenkomst staat ons een stijle afgrond te wachten oh oh... We glijden ons een weg tussen de boomstammen door naar beneden. Heel aangekomen beneden, zou er een dorp met een winkel moeten zijn.. dat dorp is er, maar welke van de hutjes nou de winkel is... geen idee. Dus maar terug naar het hotel. Daar eindelijk een warme douche en zoals altijd heb ik het geluk dat na 2 min de stroom weer uitvalt en alsnog een koude douch tref.
We hebben avondeten bij kaarslicht en moeten dan alsnog verhuizen naar de gertent waar het dan toch weer warmer is....
tot 11 uur want onze stookman is niet op tijd en de kachel is dood.... vriezen!!!! Olof trekt dan de man aan zijn haren achter de computer vandaan, want ja de stroom doet het weer, om de kachel aan te steken. We overleven de nacht en gaan aan het ontbijt. Na het ontbijt worden wij opgehaald door onze disco mongool hahah. Hij is echt hilarisch. Met harde trance muziek in de auto rijden wij naar turtle rock midden in het natuurpark. Daar aangekomen verwachten wij een foto te maken en klaar is kees, maar deze mongool heeft andere plannen. De turtle rock moet ook beklommen worden. De mongool gaat joelend op de rotsen naar boven van blijdschap hahah. Als we dan weer veilig beneden staan, willen wij natuurlijk een souvenier en hij rampt net zolang op de deur van de souveniershop tot deze opengaat. Onderweg naar Ulaanbator ligt hij meerdere malen in een deuk om van alles en nog wat en probeert in het mongools ons verschillende dingen duidelijk te maken, maar sorry het klinkt echt als een mongool...
We vinden eindelijk ons hostel, en gaan nog even snel de stad bekijken. Maar het is echt een lelijke stad. Met veel auto's en mensen met allemaal mondkapjes op. Er is een enkel gebouw geverfd maar de rest is aan het afbrokkelen. Voor ons hostel rend al de hele middag een agent op een fluitje heen en weer, om gek van te worden. We gaan nog even wat eten zo en ons dan klaar maken voor de transfer van morgen om hoe kan het ook anders 6 uur 's ochtends.
Dus op naar China, hopenlijk is het daar wat warmer!!!

Mongools groet,
Ant en Olof

olofensing Positie 36540 (0 p.) Lid sinds 21-07-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de gertent
blogfoto nr. 2
koud...
blogfoto nr. 3
daar boven op die berg
blogfoto nr. 4
de bergen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!
4 3
Gepost op 04 februari
Canada Vancouver Island
San francisco, coast route, los angeles
4 3
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Californie
Met de camper door de nationale parken
4 4
Gepost op 25 januari
Verenigde Staten Californie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

..koud he? :)

Door: • Geplaatst op

Hey toppers...

Waar zitten jullie nu? Gaat alles goed met jullie? Hoe was het in Peking? Of jullie zijn nu in Japan of zjin we al weer op doorreis naar Sydney?
We zijn heel nieuwsgierig.. Om jullie natuurlijk ook op de hoogte te houden. Hier gaat alles Perfect!! ;-)

Veel liefs van ons.

Door: • Geplaatst op

HOPPATEE!!!!

Door: • Geplaatst op

Jeetje.. krijg helemaal geen updates op de mail, tis goed dat ik even ging kijken. BRRRRRR.. wordt je nog wel warm daar in dat Mongolie? Raar land hoor...

Door: • Geplaatst op

Hoi Toppers,
Wow wat een koude belevenissen allemaal ,zeg!
Gelukkig kunnen jullie elkaar lekker warm houden in zo'n
riant tweepersoonsbed in de trein...:-)
Wat die Russen betreft,wordt pas gezellig na minimaal litertje Wodka.
Veel plezier met de verdere reis door China!
Hoop dat jullie het "point it" boekje bij je hebben...

Enjoy.

P.S.
Dapper hoor, brak zo'n fris meertje in met z'n twee...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.