Ulaanbaatar omgeving reisblogs

Mongolie zomer deel 2

smilingfred bereidt zich voor Gepost op 28 okt 090 reacties

Op ontdekkingstocht in zomers Magnifiek Mongolië, deel 2
Ik heb me heel veilig gevoeld in Mongolië, zeker wanneer je dat vergelijkt met een bezoek aan andere grote wereldsteden waar het niet altijd verstandig is om gedurende de nacht zich op straat te begeven. Laat op de avond en gedurende de nacht is het nog druk op straat. Het leven lijkt zich veel te bewegen in het uitgaan in eetgelegenheden, biertuinen, met of zonder kareoke, maar zeker ook een bezoek aan het theater vindt men erg fijn.
Een bezoek aan het grote Boeddha complex, gelegen iets uit het centrum van de stad is een wereld op zichzelf.
Monniken, gekleed in traditionele paarse kleding, met aan hun oren de steeds maar rinkelende mobieltjes, pratend met iedereen over alles en nog wat. Gebedsmolens die je kloksgewijs moet laten ronddraaien, terwijl je een gebed opzegt, aangeslingerd met de rechterhand. De fantastische kleuren van de vele gebouwen, rood – donker rood -, wit en vele andere kleuren. En wat dacht u van de vele in traditionele klederdracht gestoken Mongolen die hier hun gebeden de hemel in bidden.
In 1 van de hoge gebouwen op het tempelcomplex is een staande Boeddha met een hoogte van 26 meter puur gouden bekleding, bijeengebracht door de gelovigen, bestaande onder meer uit gouden ringen, oorhangers, kettingen en nog veel meer andere gouden attributen.
Na een bezoek aan dit Boeddha klooster (er zijn er veel meer kloosters in uitgestrekt Mongolië) kom je al snel met de beide benen weer op de grond en in de realiteit wanneer je eenmaal de tempel grond verlaat. De dagelijkse drukte van toeterende auto’s, het snel oversteken van de plaatselijke bevolking maar ook de paarden en wagens in het straatbeeld, mensen gekleed in westerse - maar ook in traditionele kleding, brengen je weer snel in de realiteit van het niet spirituele leven.
Ulanbataar is gelegen in een trechterdal, omzoomd door middel van hoge bergen waarin ook een zomerpaleis is te bezoeken. Het zou hier een ideale plaats zijn om in de winter te gaan langlaufen, echter men kent deze sport (nog) niet.
De Nationale sport is worstelen (festival in Juli). Ook boogschieten, keihard op Prewalsky paarden racen, auto racen, motor rijden, vissen en jagen zijn mateloos populair bij de mannen.


Hoe ziet Mongolië er globaal volgens mij uit (althans dat wat ik gezien heb).
Natuurlijk de Gobi Woestijn: men denkt vaak dat er alleen maar zand is, echter dat is zeker niet waar. Natuurlijk zijn er zand bergen en duinen maar ook grazige weiden, veel wilde dieren in velerlei prachtige kleuren, prachtig blauw gekleurde meren waar het goed vissen is. IJskoude bergen, hete dalen. Van alles wat er op de wereld te vinden is, kan men bijna ook alles in Mongolië vinden.
Het wegennet in en rond en naar de grote plaatsen is vaak behoorlijk maar soms ook slecht, echter wanneer men echt het binnenland ingaat moet men toch wel beschikken over een goede auto met een sterke motor en bij voorbaat een 4 wiel aangedreven auto.
In geval van pech moet men zelf veel kunnen repareren. De wegenwacht zult u niet aantreffen.

smilingfred Positie 30178 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.