Noord Mongolie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tip voor de Transmongolië Express

Noord Mongolie,
Mongolië


Als je met de trein reist, zoals in dit geval de Transmongolië Express, is het echt een aanrader om in de zeeën van tijd die je aan boord hebt, naar de laatste wagon te lopen!
Het verhaal van ons: we worden wakker in de vroege ochtend, en beginnen weer met het ochtendritueel, na vele dagen in de trein vanaf Moskou, heb je een heel ritme gekregen. De ochtend begint met een beetje opfrissen, toiletbezoekje, kopje koffie maken met water uit de Samovar. En dat even een wandelingetje maken, we besluiten om naar achteren te lopen, want daar zijn we nog niet geweest. We doen de deur open en tot onze grote verbazing zijn wij de allerlaatste wagon geworden!! We zijn in de nacht afgekoppeld, zonder dat we het merken zijn wij nu de allerlaatste personen die op het laatste moment nog mee kunnen met de trein (:
Dit plekje houden we geheim, we hangen hier lekker en krijgen geen genoeg van dit plekje, met het mooiste uitzicht, bijna hetzelfde als wat de machinist ziet, maar dan vanaf de andere kant. Op dit plekje voel ik me zo gelukkig, ik ben écht in de Transmongolië Express!!!

Dus, mocht je ook een treinreis maken, loop dan zeker naar de, als kan, allerlaatste wagon, en....geniet ervan! Het is een onbeschrijvelijk gevoel!