Erdene Zuu Khiid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijkletsen bij Erdene Zuu Monastery

Erdene Zuu Khiid,
Mongolië


Het Erdene Zuu klooster wordt tegenwoordig gezien als een van de belangrijkste kloosters in het land. Veel tempels zijn verloren gegaan onder het communistische regime, maar wat te herstellen was, en wat er gespaard is gebleven is zo goed als in zijn oude glorie hersteld!

Entree tot het klooster terrein is gratis, maar wanneer je de tempels wil bezoeken koop je een ticket van ongeveer €3,00 pp. Hiervoor mag je niet alleen vrij rondkijken, er gaat ook nog een gids mee die je meer kan vertellen over de geschiedenis en de betekenis van de vele boeddha's die je in de tempels aantreft.
Wil je fotograferen? Dan koop je een speciale foto-permit, die je ongeveer €8,- tot €10,- kost.

De tempel op deze foto heet de mooie naam: Golden Prayer Temple en staat binnen de klooster muren. Deze is helaas alleen van de buitenkant te bezichtigen...

Wij waren hier op een speciale dag voor Boeddhisten. Zij liepen met gebedsboeken rond de stupa's van de muren van het klooster, maar ook rond verschillende belangrijke tempels. Hierbij werden gebeden opgezegd, gemediteerd en geofferd! Maar natuurlijk ook gezellig gekletst met alle oude bekenden die je weer tegen komt op zo'n speciale dag!