Mongolië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mongolië image

Hoogtepuntje

Mongolië
Azië
WKerkhof

Hoogtepuntje

Terwijl we weer een mooie weg rijden, bergen met sneeuw bedekte toppen passeren, enkele families aan het werk zien bij hun ger's of hun kudde, genieten van de mooie uitzichten en de rust, kunnen we eigenlijk maar aan 1 ding denken... Ons bezoekje aan de stad Bayan Ölgii. Nu ben ik normaal niet zo'n fan van steden en de steden die we tot dan toe in Mongolië gezien hebben zijn ook weinig aantrekkelijk te noemen, maar vandaag is anders...
Vandaag is speciaal...
Vandaag is het precies 7 dagen geleden dat ik onder (een koude, maar o zo'n aangename) douche heb gestaan en vandaag is me een warme douche in het plaatselijke badhuis beloofd!

Een badhuis waar je normaal niet zo snel binnen zal lopen, de buitenkant ziet er weinig aantrekkelijk uit en de minimalistische, industriële inrichting is niet echt uitnodigend... Maar toch huppelen we haast naar binnen, gewapend met slippers, twee sets handdoeken, schone kleren en goed veel zeep en shampoo!

Tot mijn grote schaamte moet ik eerlijk bekennen, dat ondanks al het moois wat we vandaag gezien hebben dit toch wel het hoogtepunt van de dag genoemd mag worden!
Optimaal heb ik genoten van het warme, schone water, dat maar bleef stromen zolang ik wilde.
De geur van zeep en bloemetjes die nog lang om me heen leek te hangen en mijn haar wat weer zacht aanvoelde!

Maar goed dat we zo hebben genoten, want achteraf bleek dit de laatste warme douche te zijn voordat we weer in Ulaanbaatar terug zouden zijn (eerlijkheid gebied te zeggen dat we nog wel 1x konden douchen, maar die was ijs en ijs koud...)

Nooit gedacht dat iets wat zo 'normaal' is, zo luxe kan voelen!
Een heimelijk hoogtepuntje!

Foto's

81048.jpg
81048.jpg
WKerkhof
d2af3.jpg
d2af3.jpg
WKerkhof
620b4.jpg
620b4.jpg
WKerkhof