West Maleisie reisblogs

Change of plans

alu bereidt zich voor Gepost op 06 mrt 093 reacties

Helaas helaas weer niet naar Sri Lanka. In 2005 niet omdat net de tsunami was geweest (we zouden op 2e kerstdag boeken) en nu niet omdat er weinig animo was en ook een beetje vanwege de politieke situatie. We gaan nu dus naar Maleisië. We zijn all een keer op Borneo geweest, KL en Langkawi. Nu naar KL, Taman Nagara, Penang en Langkawi.

alu Positie 28993 (0 p.) Lid sinds 16-12-2007 Foto's en tips: 848 Blogs: 11 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

voorpret
2 1
Gepost op 17 september
Zuid-Afrika Krugerpark
Net geboekt
1 5
Gepost op 31 juli
Zuid-Afrika Mpumalanga
Weer terug in NL
0 5
Gepost op 17 april
Maleisië West Maleisie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Een prachtige reis die jullie gaan maken, dat is een ding dat zeker is. Toch is het ontzettend jammer dat niet Sri Lanka jullie bestemming is.
Door een toevallige samenloop van omstandigheden adopteerden wij ruim 20 jaar geleden een meisje van Sri Lanka( als schrijfouders waarbij we vooral financieel steunen en ook om de (wees)kinderen het gevoel te geven dat er nog mensen op de wereld zijn die aan ze denken).
Bij gevolg hebben we natuurlijk met meer dan gewone belangstelling de nieuwsfeiten gevolgd en deze weerhielden, ook ons ,ervan om het land te bezoeken.
In 2002 is het er toch van gekomen( met FOX en erg goed georganiseerd) Helaas deed FOX niet de oost kust aan zodat we niet naar ons adoptiedochter konden.Zij hebben ons echter wel ideëen aangedragen om een en ander individueel te doen en dat bleek niet alleen heel goed betaalbaar maar op deze manier kwamen we op plaatsen waar alle grote touroperator's met een boog omheenrijden omdat het lastig bereikbaar is en dus niet commercieel.
Ook onze voornaamste bestemming (ons adoptie kind), hebben we inmiddels in Batticaloa bezocht. Het is onvoorstelbaar wat de mensen allemaal voor je willen doen om het je naar de zin te maken.
Mijn advies is om zodra de gelegenheid zich voordoet het land zelf te gaan ontdekken. Het grootste risico wat men loopt is om verliefd te worden op dit prachtige land met zijn schitterdende natuur , volop wilde olifanten ,krokodillen ,varanen en af en toe ook luipaarden de mooiste vogels en de flora beschrijven zou niet te doen zijn door de veelheid aan variatie's.
De boedhistische cutuur is er nog puur en ook de Hindoe bevolking is kleurrijk en allervriendelijkst.
Mocht er behoefte aan zijn dan kun je mij ten alle tijden een mailtje sturen voor meer informatie. We hebben ideeën en adressen in overvloed. En o ja die burgeroorlog, die is er natuurlijk ook nog. Ik garandeer je dat je je in weinig landen zo veilig zult voelen als hier en buitendat de onrust is op het meest noordrlijke puntje waar je niet eens kunt komen zodat je hier totaal niets van merkt.

Door: • Geplaatst op

Dat is altijd jammer, vanuit Nederland lijkt het allemaal of het in SL niet pluis is, maar vergeet niet hoelang het daar al onrustig is. De onrusten zijn op een stukje van 10m2 in het noorden van het land en daar zal je als toerist weinig van mee krijgen. Jammer als mensen daarvoor al weg blijven, want dan kan je bijna nergens meer heen op de deze aardbol. Er gaat geen dag voorbij of er gebeurd wel iets op de wereld. Maar ja ik kan niet voor een ander gaan beslissen.

Wij vertrekken over een tijdje naar SL voor een 2 weekse tour. Bewust voor SL gekozen, want na 12,5 jaar gaan we terug naar de plek waar wij zijn getrouwd. Tevens zullen we daar ook opnames gaan maken voor ons product TravelShots.nl


groetjes Machel

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Hallo André,
wat jammer, terwijl Sri Lanka ook makkelijk op eigen gelegenheid te bereizen is! Jammer ook dat vanuit Nederland en andere landen het toerisme naar SL zo stilvalt, juist nu kan de bevolking het extra gebruiken. Misschien volgend jaar, groetjes, Jan en Christien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.